KOUZELNÁ PAŘÍŽ - OBCHŮDEK S KNIHAMI

recenze

Obchůdek s knihami (2023) 5 z 5 / Knižní střípky
Obchůdek s knihami

KOUZELNÁ PAŘÍŽ - OBCHŮDEK S KNIHAMI 1.díl
#precteno
REBECCA RAISIN
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2023
320 stran
5/5

Hlavní hrdinka Sarah je trochu zakřiknutá mladá žena, která až donedávna neopustila své rodné maloměsto Ashford, kde vede obchůdek s knihami. Je zvyklá žít svým neměnným způsobem života, a netouží po ničem jiném, než se pročíst životem. Má přítele, který však lítá za prací po celém světě a nic nenasvědčuje tomu, že by se chtěl konečně usadit. Jednoho krásného dne velice překvapí své okolí a do jisté míry i sebe sama, když kývne na nabídku své francouzské kamarádky Sophie, aby si na půl roku vyměnily svá knihkupectví.

A tak se ocitáme v samotném srdci Paříže, uprostřed historického krámku s knihami, který se stane na několik měsíců domovem naší Sarah. Začátky v tomto přenádherném místě s knihami jsou krušné, ale postupem času si vše sedne, Sarah nám rozkvete, získá sebevědomí a z poněkud chaotického obchodu se stane obchod přesně dle jejích představ.

Když bych tuto knihu srovnala s nedávno čtenou VINICÍ VE FRANCII, tak OBCHŮDEK S KNIHAMI jednoznačně vítězí. Toto byla krásná, lehce romantická záležitost. Atmosféra Paříže, malého obchůdku, v němž tepe historie, mraky knih všude kolem, sympatičtí a zajímaví hrdinové a tajemství záhadných milostných dopisů k tomu, já opravdu nemám co vytknout a přesně tak nějak si představuji příjemnou romantickou knihu ze současnosti.

Určitě na úspěchu této knihy u mě mělo velký vliv knihomolské prostředí, láska ke knihám zde byla cítit z každé stránky. A navíc se příběh odehrával v předvánočním období, vánoční Paříž byla vskutku kouzelná.

Za mě tentokráte velké doporučení, velkou radost mi tato kniha udělala. A klidně si knihu schovejte na prosinec, autorka příběh rozdělila do 24 kapitol, tudíž mě hned napadlo, že to může být hezké adventní čtení pro velké holky. (ŘÍJEN 2023)

Nakladatelství COSMOPOLIS
Nakladatelský dům GRADA
#kniznispoluprace


Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Plachá majitelka knihkupectví Sarah Smithová dostala jedinečnou příležitost. Její kamarádka z Paříže jí nabídla, aby si spolu na půl roku vyměnily obchody! Není divu, že s tím Sarah okamžitě souhlasila – vždyť kdo by odmítl výlet ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář