Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams

recenze

Knihovna malých zázraků (2022) 4 z 5 / EvikU.
Knihovna malých zázraků

Knihu prolínají kapitoly starého pána Mukéše a sedmnáctileté dívky Alíši. Na začátku je seznam knih: Mohlo by se vám hodit
Jako zabít ptáčka, Mrtvá a živá, Lovec draků, Pí a jeho život, Pýcha a předsudek, Malé ženy, Milovaná, Vhodný nápadník.

Mukéš prožívá těžké období po ztrátě své ženy, cítí se osamělý, má dcery, ale ty mají své rodiny a nemají na něj tolik času... Vzpomíná na manželku, která hrozně ráda četla a vezme si ze stolku její knihu. Najednou jako by jí byl blíž.. Vydává se do knihovny.

Alíša pracuje v knihovně, ale knihy ji nezajímají. Má těžký život, stará se spolu s bratrem o psychicky nemocnou mámu. Když není doma je v práci v knihovně a cítí se velmi sama. První seznámení Alíši a Mukéše neproběhne nejlépe. Ale pak Alíša najde seznam a začne číst knihy jak jsou na lístku. Doporučuje knihy Mukéšovi a pak se mohou o knihách bavit.

Nepřipadají si osaměle jak díky jinému příběhu, který zkrz knihu prožívají, tak díky rozmluvě o knize. Díky knihám se sbližují i s ostatními lidmi. Mukéš si má o čem povídat se svou vnučkou... Alíša má hezkou chvilku s mámou, když ji předčítá z knihy..

Kniha je taková milé povídání o knihách, knihovně, ale i samotný příběh o tom, jak jim knihy změnily život k lepšímu. 160 stran do konce byla kniha smutná, ale i krásná. Četla se moc hezky.

Ze seznamu jsem četla Jako zabít ptáčka, Lovec draků, Pýcha a předsudek. Láká mě si doplnit a přečíst i zbývající knihy. Knihu doporučuji.


Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty. Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k epické cestě chlapce s tygr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář