Knihomolové

recenze

Knihomolové (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Knihomolové

Tak tedy wow! Wow a ještě jednou wow! Knihy od Emily Henry jsou vždy skvělé - vždyť Letní sázka okouzlila miliony čtenářů, následovala pak knížka Alex, léto a já - a tady už mě měla autorka v hrsti. Její knížky jsou vystavěné často na sarkasmu, nenuceném humoru a především chytrých a charakterních postavách. Knihomolové to nemají jinak. Jak už pramení z názvu, nejen život postav, ale i atmosféra příběhu voní po stránkách knih.

Nora Stephensová pracuje jako literární agentka. Má svou milovanou práci, které je plně oddaná a pro všechny okolo je workoholik bez osobního života. Možná na tom něco bude, ale záhy pochopíme, že víc než práci je Nora oddaná své sestře Libby, o kterou se má tendence starat i v dospělosti. A to je kámen úrazu. Tyto dvě to neměly v životě vůbec jednoduché a život s milovanou, ale celkem excentrickou matkou, je poznamenal na duši víc než si byly ochotny přiznat. Nedostatek teplého jídla, kvalitního spánku, dobrého bydlení - to vše je pro Noru velkým strašákem. A tak ze strachu, že opět pocítí hlad, se snaží pracovat do úplného vysílení, aby náhodou o práci nepřišla. Chránit Libby je tak jediná věc, kterou kromě práce, zvládá. Ale musí to Nora vůbec dělat? Libby je přece vdaná, třetí dítě na světě a evidentně žije spokojený život. Takže co s tím?

Nora odjíždí se svou sestrou do malého poklidného městečka, kde mají společně strávit celý jeden měsíc, relaxovat a odpočívat. Nora samozřejmě i přesto pořád pracuje a snaží se pomoci své nejlepší klientce s novou knihou. Tu dostane do rukou redaktor Charlie Lastra, muž s přísným obočím a světle hnědými oči, a Nora začíná šílet. Když se pak s Charliem poznají osobně a jsou nuceni spolu trávit doslova každý den v tomto malém městečku bez úniku, rozvíjí se nejen nová kniha bestsellerové autorky, ale i jedno silné pouto, které bude těžké udržet při životě.

Knížka by mohla mít tak o sto stránek méně, občas mi připadalo, že se zbytečně vleče. Nicméně chemie mezi hrdiny, Charlieho sarkastický humor a upřímné srdce, jeho a Noryna vášeň ke knihám...To je prostě jedno velké ANO. Doporučuju všem knihomolům, kteří se rádi nechají polapit troškou té romantiky.


Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Nořin život je jako kniha až na to, že ona sama v ní není tou správnou hrdinkou, a tak se vydává na pár měsíců do Severní Karolíny. Jenže namísto nových jiskřivých setkání neustále naráží na Charlieho, zadumaného redaktora, kteréh... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

Barbara182
16.08.2023

No, nebudu tvrdit, že jsi mě nenalákala :-) O knize jsem uvažovala už předtím, protože Letní sázka byla zajímavá a netradiční. Díky za názor :-)