Knihkupectví poslední naděje

recenze

Knihkupectví poslední naděje (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Knihkupectví poslední naděje

Dokážete si představit, že byste vedli knihkupectví? Nebo vás láká jiná profese z oblasti knih?

Příběh o malém knihkupectví ve francouzském městečku je přesně tak milý, aby vám zpříjemnil večer a uklidnil mysl. Zkusíte ho?

Sára je mladá, milá a svobodná žena, která nepřemýšlí o cestě svého života, ale prostě ho žije. Zdědila malé rodinné knihkupectví s bytem a je tak spokojená. Někdo by mohl říct, že je její život osamělý, ona má ale kolem sebe spoustu knih a žije jejich příběhy. Všechno je tak v pořádku, než se objeví arogantní hvězda filmového plátna Maxim, který jí do života původně vůbec vstoupit nechce. Jenže kvůli trestu musí. Jak asi dopadne soužití těchto dvou úplně rozdílných lidí?

Prostředí malého francouzského knihkupectví a jeho obyvatel a přátel bylo opravdu milé. Ovšem žádné obří fanfáry jako u jiných knih z této edice se nekonají. Přesto jsem si čtení téhle knihy moc užila a odpočinula si u ní. Je to příjemné a romantické čtení, edice Red dostává laťku opravdu vysoko.
Sára i Max jsou každý svůj a opravdu jsou každý úplně jiný. Líbilo se mi, že Sára brala Maxe jako takovou výzvu – sloupnout slupky a najít tajemství, poskládat skládačku. Celkově se mi její neohrabanost a bystrá mysl moc líbily. Naproti tomu Max byl na začátku ve svých myšlenkách dost agresivní a sebestředný. Ten přerod v něco jiného bylo zajímavé sledovat, ale protože jsem měla možnost nahlídnout mu do hlavy (kapitoly byly psané na přeskáčku z pohledu obou hlavních postav), nepřišlo mi to moc reálné. Tahle se člověk snad ani změnit nemůže. Možná bych ubrala tu jeho hrůzu na začátku knihy.
Líbily se mi vedlejší postavy a celkově klidný chod městečka. Zajímal by mě jejich osud. Jestlipak se dočkáme dalšího dílu?

Obálka a grafika: Obálka je moc povedená. Hodně se mi líbí kombinace barev.

Verdikt: Celkově se mi kniha opravdu líbila a až na drobnosti jsem si jí užila. Doporučuji vám jí právě teď v době konce léta a začínajícího podzimu.


Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje Emily Blaine

Sára provozuje knihkupectví v malé obci v kraji Charente a s penězi sotva vyjde. Mezi náladovým potrubím v domě, zchátralými stěnami a její notorickou neschopností přestat nakupovat všechny antikvární knihy, které jí přijdou pod r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář