Josie Silver, Dva v srdci

recenze

Dva v srdci (2020) 3 z 5 / Daysy
Dva v srdci

Lydia Bird žije tak trochu dva životy. Po tom, co její snoubenec tragicky zemřel kvůli autonehodě, se snaží fungovat jak jen může. S Freddiem jsou spolu už od střední školy. Myslela si, že jejich láska bude věčná a nemůže ji nic zničit, ale bohužel se pletla a po Freddieho smrti zůstala sama.

Lydii hodně jí pomáhá její matka a sestra, ale Freddie jí pořád hodně chybí. Pak ale najde způsob, jak se s ním opět setkávat a začne Freddieho navštěvovat ve světe, kde můžou být zase spolu a užívat si každodenních radostí a společně strávených chvil, včetně společného cestování nebo plánování svatby. Myslí si, že je zase šťastná, ale samozřejmě později v koutku duše cítí, že to tak není správně.

Dva světy brzy začnou Lydii unavovat a postupně přijde na to, že útěky do světa za Freddiem nejsou řešením a musí se holt poprat s opravdovým světem. Brzy přijde na to, že má kolem sebe skvělé lidi a také jí další do cesty teprve přijdou, takže se postupně učí být šťastná i bez Freddieho a přichází na to, že i když je to těžké, půjde to. Tím, že skončil život Freddieho, totiž nekončí život jí.

Kniha Dva v srdci je oddechový román, které čtu opravdu málokdy, ale občas je prostě potřeba odbočit od thrillerů, které naopak čtu až moc. U knihy jsem si hezky odpočinula, není to náročné čtení a čte se příjemně. Upřímně jsem čekala trochu více, ale asi to je spíše tím, že nejsem na tento žánr tolik zvyklá. Občas se u knihy i hezky zasmějete, například část s tichým randem mě dost pobavila.

Moc se mi ale líbilo, jak autorka provedla čtenáře různými fázemi truchlení po blízké osobě, kterou hlavní postava ztratila. Všechno je dost opravdové a autorka nezabíhá do nějakých nereálných věcí. Všechny postavy jsou obyčejní lidí žijící svůj život, nenajdeme tu žádné prince na bílém koni, ani stoprocentně dokonalé sourozence nebo kamarády. Každý má své malé vady a své starosti. A i když Lydia utíká do jiného světa za Freddiem, nečekejte určitě nějaké sci-fi nebo fantasy, autorka to vymyslela velice šikovně, což mě potěšilo, protože jsem se trochu bála, že to sklouzne tam, kam nemá.

Jestli hledáte příjemné oddechové čtení třeba teď na Vánoce, určitě nešlápnete vedle, když po této knížce sáhnete. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář