Jeho a její napínavý psychothriller

recenze

Jeho a její (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Jeho a její

Anna Andrewsová má práci svých snů pracuje jako moderátorka hlavních televizních zpráv. Jednoho dne však přijde zdrcující zpráva; na její místo se vrací původní moderátorka, která byla do teď na mateřské a Anna se má vrátit na místo reportérky. Když jí přidělí reportáž o vraždě v jejím rodném městě, kam už se nikdy nechtěla vrátit, moc neváhá. Může jí to vrátit její vysněnou pozici...

S autorčinou tvorbou jsem se seznámila už při čtení knihy Kámen, nůžky, papír, kdy jsem se příběhem nechala totálně nachytat. Do tohoto nového příběhu jsem tak šla s nadšením a pevně rozhodnutá, že asi raději nebudu věřit ničemu.

Jeho a její je neskutečně čtivý psychothriller, který čtenáře pohltí a pořádně mu zamotá hlavu. Těžko zde hledat nějakou sympatickou postavu, protože ty hlavní (Anna a Jack, z jejichž pohledů je příběh vyprávěn), jsou tak poznamenané životem, že se utápějí v depresích a alkoholu. Napínavý děj, který se i často vrací do minulosti, aby čtenář pochopil různé souvislosti, pak opět vygraduje v šokujícím konci.

Stejně jako v předešlé knize i tady máme kromě dějových linek obou hlavních postav i jednu vypravěčskou linku navíc. Díky ní se sice něco vyjasňuje, ale také se to zárověň víc zamotává. Ano, je to malinko překombinované, ale víte co? Mně to vůbec nevadilo. Čtení jsem si neskutečně užila a upřímně řečeno, tolik vlastních verzí o konci jsem už dlouho neměla (no skoro jsem se i trefila).

Knížka je skvělá, jen si dovolím upozornit, že obsahuje vážná témata jako jsou například závislosti, násilí nebo šikana.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)


Jeho a její Jeho a její Alice Feeney

Aby získala zpět místo hlasatelky hlavních televizních zpráv, je Anna Andrewsová odhodlaná jít přes mrtvoly. Když dostane za úkol natočit reportáž o vraždě, která se stala v jejím rodném městečku, neváhá ani vteřinu. Na místě zjis... více


Komentáře (0)

Přidat komentář