Jak se stala Srdcová královna takovou?

recenze

Bez srdce (2017) 4 z 5 / Adýsek
Bez srdce

Nevím, jak Vás ale mě tato otázka nikdy moc nezajímala. Dokud jsem v knihovně nenarazila na knihu "Bez srdce".

Děj vypráví o Cath, která žije v Srdcovém království a jejím osudem je stát se královnou a manželkou dosud nezadaného krále. Ale život na trůně, plný přepychu a koketování si nevysnila. Společně se svojí nejlepší přítelkyní si totiž chce otevřít pekařství. Její plány a všechno kolem se ale změní s příchodem nového dvorního šaška Šprýma, Klóbrce a Havrana. Společně s nimi bude utíkat před osudem a časem. Vystává ale další otázka: Dá se osudu a času utéct?

Takto zní příběh ve zkratce.
Hlavní hrdinka Cath je velmi sympatická a hodná dívka, které si chce splnit svoje sny, ať to stojí, co to stojí. Velkou část knihy jsem nechápala, jak se z ní může stát všemi dobře známá Srdcová královna. S postupem času mi to ale došlo. Na konci knihy jsem si opravdu přála, abych to srdce neměla.

Děj je velice zajímavý a plný nečekaných zvratů. Autorka má úžasný styl psaní a rozhodně to není poslední kniha, kterou si kdy přečtu.
Nejlepší byly chvíle, kdy autorka "vyličovala" všelijaké dobroty, které Cath upekla. I teď se mi ještě sbíhají sliny.

Musím ale uznat, že tam byla i slabší místa. Opravdu se tam nezakuckáte překvapením na každé straně. Ale mně to nevadilo.
Bylo hrozné z menší části vědět, jak kniha dopadne - všichni známe chování zlé královny. Ale opravdu jsem chtěla vědět, co k tomu (podle Marrisy) vedlo.

"Je jako růže, Šprýme. Krásná na pohled, ale nad těmi trny nejde mávnout rukou."


Opravdu moc doporučuji, rozhodně to stojí za to!
4,5/5

Komentáře (0)

Přidat komentář