Iluze – seznamte se s novým vyšetřovacím týmem

recenze

Iluze (2022) 5 z 5 / Kizuizi
Iluze

Když policie ve Stockholmu objeví tělo zavražděné ženy, nastává obvyklý koloběh vyšetřování. Jenže tělo je naaranžované jako při kouzelnicném triku, a tak se policistka Mina Dabiriová rozhodne kontaktovat někoho, kdo se v tricích, a také v lidské mysli, vyzná nejlépe. A tím „vyvoleným“ je známý Vincent Walder...

Knihy Camilly Läckberg, královny švédské detektivky, mám ráda, a když jsem si přečetla, že spojila své síly se známým psychologickým iluzionistou, začla jsem tuto novinku netrpělivě vyhlížet.

Iluze mě nezklamala; dostala jsem od ní to, co jsem si představovala, a ještě mnohem víc. 576 stran je „našlapáno“ akcí, což si potvrdíme už v první (docela děsivé) kapitole, a rozhodně nás nenechá vydechnout. Nezvyklé prostředí kouzelnických zákulisí a velmi zajímavé postavy společně tvoří perfektní základ tohoto krimi příběhu.

Na Iluzi není asi nic, co by se dalo označit za obyčejné. Nejen že zavítáme do světa kouzel a triků, ale velkou pozornost přihatují už hlavní protagonisté. Každý z nich má nějakou svou fóbii, něco co o nich okolí ví, ale zároveň mají i svá temná tajemství. Díky prostoru, který kniha nabízí, máme šanci jejich problémům dostatečně porozumět, a pokud zůstane nějaká malá otázka musíme myslet na to, že Iluze je prvním dílem ze série. A ta bude jistě ještě hodně zajímavá!

Váháte jestli se do této bichličky pustit? Neváhejte! Je to skvělé, čtivé, napínavé a nechybí ani lehký humor. Jen si dovolím drobně upozornit křehké duše, že budou muset občas přivřít oči.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)


Iluze Iluze Camilla Läckberg

Jediný způsob, jak ho dopadnout, je být o krok před ním Před zábavním parkem ve Stockholmu objeví policie tělo ženy v bedně probodané meči. I když to na první pohled připomíná nepovedený kouzelnický trik, záhy je jasné, že se j... více


Komentáře (0)

Přidat komentář