Iluze – seznamte se s novým vyšetřovacím týmem

recenze

Iluze (2022) 5 z 5 / Kizuizi
Iluze

Když policie ve Stockholmu objeví tělo zavražděné ženy, nastává obvyklý koloběh vyšetřování. Jenže tělo je naaranžované jako při kouzelnicném triku, a tak se policistka Mina Dabiriová rozhodne kontaktovat někoho, kdo se v tricích, a také v lidské mysli, vyzná nejlépe. A tím „vyvoleným“ je známý Vincent Walder...

Knihy Camilly Läckberg, královny švédské detektivky, mám ráda, a když jsem si přečetla, že spojila své síly se známým psychologickým iluzionistou, začla jsem tuto novinku netrpělivě vyhlížet.

Iluze mě nezklamala; dostala jsem od ní to, co jsem si představovala, a ještě mnohem víc. 576 stran je „našlapáno“ akcí, což si potvrdíme už v první (docela děsivé) kapitole, a rozhodně nás nenechá vydechnout. Nezvyklé prostředí kouzelnických zákulisí a velmi zajímavé postavy společně tvoří perfektní základ tohoto krimi příběhu.

Na Iluzi není asi nic, co by se dalo označit za obyčejné. Nejen že zavítáme do světa kouzel a triků, ale velkou pozornost přihatují už hlavní protagonisté. Každý z nich má nějakou svou fóbii, něco co o nich okolí ví, ale zároveň mají i svá temná tajemství. Díky prostoru, který kniha nabízí, máme šanci jejich problémům dostatečně porozumět, a pokud zůstane nějaká malá otázka musíme myslet na to, že Iluze je prvním dílem ze série. A ta bude jistě ještě hodně zajímavá!

Váháte jestli se do této bichličky pustit? Neváhejte! Je to skvělé, čtivé, napínavé a nechybí ani lehký humor. Jen si dovolím drobně upozornit křehké duše, že budou muset občas přivřít oči.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář