Hradba k prolomení.

recenze

Srdcem proti zdi (2022) 5 z 5 / TerezaMondeková
Srdcem proti zdi

,,Když vám život hází klacky pod nohy, můžete ty klacky prostě vzít a něco z nich postavit."

Vanessa Mazurová pracuje už dva roky pro Aidena Gravese... hvězdu amerického fotbalu. Na první pohled to může vypadat jako práce snů. Aiden je slavný, bohatý, vysoký, svalnatý, nádherný sportovec, ale opak je pravdou. Aiden je náročný, popudiví, arogantní, odtažitý, otravný workoholický pedant. Už dva roky snáší jeho náročné požadavky, plní každé jeho přání a snáší jeho nesnesitelné nálady. Vanessa je pro něj jenom taková podržtaška.

Vanessa už má dlouhou dobu sen... chce pracovat jako grafička a designérka a být svou vlastní paní. Už dlouho přemýšlí o výpovědi, ale teď má konečně dost peněz na účtu, aby ji mohla dát a začít si plnit sny. Váhá, ale pak přijde poslední kapka. Její pohár trpělivosti přetekl, nic tomu arogantnímu sportovci nedluží!

Vanessa rozjíždí vlastní podnikání a má dost času sama na sebe, pak se ale nečekaně u jejích dveří objeví Hradba z Winnipegu s tím, že chce, aby se vrátila... a nejen to. Chce, aby si ho vzala. Vezmou se, on splatí její studentkou půjčku a on dostane zelenou kartu. Pak samozřejmě dohodnutí nějakých pravidel, která budou dodržovat a za pár let se rozvedou. Jednoduché.

Po dlouhém přemýšlení Vanessa souhlasí, oba z toho budou profitovat, ale vůbec si není jistá, jak spolu budou vycházet. Jak spolu můžou tak rozdílní lidé být, když si už předtím lezly na nervy? Vanessa nakonec pomalu zjišťuje, že pod vší tou arogancí a chladu se skrývá velmi zraněná duše, která si kolem sebe a hlavně kolem srdce vystavěla hradby. Dokáže ale láska překonat všechno?



Tak tohle byla paráda! Upřímně se mi doma válela několik měsíců a já se do ní pustila proto, že jsem po takové době, kdy jsem četla jenom krimi, horory a detektivky chtěla romantiku. A první, co mě napadlo, když jsem se začetla bylo... "Já jsem taková kráva!" Jsem naštvaná sama na sebe, že jsem tak skvělou knihu takovou dobu odkládala. Ale na druhou stranu... Mohla tam ležet déle.

Dost mě překvapila tloušťka knihy... netušila jsem, jestli se mi příběh bude líbit, takže jsem si říkala, že to asi budu číst věčnost, ale nakonec jsem si pomyslela "Sakra, škoda že není kniha delší." V knize sice nebyl nějaký extra zvrat, ale myslím, že příběhu to absolutně vůbec neublížilo. V příběhu byla důvěra, ztráta, uvědomění, co je opravdu důležité, že musíte dělat, co milujete. Že nezáleží na tom, co si o vás ostatní myslí. Že něco nádherného může přijít v okamžiku, kdy to absolutně nečekáte a že láska může přijít odkudkoliv. Taky překvapení, láska, pravé přátelství, taky jsem se u knihy neskutečně zasmála. Rozhodně v knize nejde jen o sex. Což se mi líbilo, ale taky jsem si potom už říkala "Sakra, už na to konečně skočte, už si přiznejte, co k sobě cítíte!"

Hlavní hrdinové... to byl gól! Na jednu stranu tak rozdílní, ale na druhou stranu tak stejní. Ta chemie mezi nimi a jiskření bylo očividné, i když si t ani jeden nechtěl připustit. Líbilo se mi sbližování hlavních hrdinů. Nejdřív se nemůžou vystát, ale pak spolu začnou vycházet, svěřují se, pomáhají si. Pomalu se dozvíme příběhy a bolesti obou hlavních hrdinů, proč je každý z nich takový, jaký je. Příběh nám říká, že nikdy nevíte, co v sobě ten daný člověk nese, co si prožil. Může být mrzutý, drsný, otravný, odměřený, namyšlený, skoro nemluvící sportovec, ale uvnitř má svoje rány, se kterými se snaží smířit a má svoje obavy. Je možná pravda, že až moc často se v knize zmiňovalo, jaké má hlavní hrdina tělo, jaký má zadek, břišáky, ale já se nad tím vždycky jen usmála.


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Vanessa Mazur ví, že dělá správnou věc. Necítí se špatně proto, že dává výpověď. Svou pozici asistentky, hospodyně a podržtašky předního obránce národního fotbalového týmu vždycky považovala za dočasnou. Teď má svoje plány, a ty u... více


Komentáře (0)

Přidat komentář