Historická romance se špetkou hříchu

recenze

Hříšné přání (2024) 4 z 5 / Knihomolka97
Hříšné přání

Hlavní hrdinou příběhu je Johanna, dívka, která se po odjezdu svých rodičů do ciziny ocitne v rodině strýce, aby ji poprvé uvedl do společnosti a našel vhodného manžela. Tohoto úkolu se však zhostí se vší parádou Johannina babička, která má v domácnosti nastavená přísná pravidla, na které Johanna není z domova vůbec zvyklá.

Johanna je sympatická hrdinka, naivní a neznalá, asi tak, jak v té době bylo běžné. Příběh se odehrává v roce 1827 a je zde perfektně vystižená ta až absurdní nespravedlnost vůči ženám. Několikrát se mi otevírala kudla v kapse. 

První cca třetina knihy na mě působila tak nějak nemastně neslaně. Chyběly víc popsané emoce, Johanniny city, nebo spíše poblouznění, které tak rychle vzrostlo, nebylo moc uvěřitelné. Možná to bylo i způsobené er-formou. 

Naštěstí přišel v průběhu zlom, příběh jsem si začala užívat a hlavní dvojici fandit. Okolnosti nebyly příznivé jejich vztahu, o to víc bylo čtení zajímavější.
Příjemná romantická linka se špetkou toho hříchu. Zakázané ovoce zkrátka nejlíp chutná, že?

Velmi jsem si oblíbila postavu Nanette. Správná ženská! 
Johannin osudový muž byl zabavný a milý společník, který si mě získal hlavně tím, že nebyl pokrytec.
Za mě 3,5*/5* a pokud u nás vyjde další díl této série, nenechám si ho ujít.
Myslím, že pokud vás baví Bridgertonovi, pak by se mohlo líbit i Hříšné přání.


Hříšné přání Hříšné přání Hannah Conrad

Píše se rok 1827 a Johanna se poprvé ocitá v paláci svého strýce, který ji má uvést do společnosti. Na zdejším „tržišti nevěst“ má dobrou výchozí pozici, ale díky své důvěřivosti podlehne kouzlu urozeného svůdníka, což její vyhlíd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář