Francouzský Naslouchač

recenze

Bezvětrné město. Kniha První (2022) 4 z 5 / strana394
Bezvětrné město. Kniha První

Moc děkuji @hostbrno za zaslání knihy. IG: @strana394

V první řadě obálka úplně dokonalá. Tak se podíváme, jestli byl takový i příběh.

Nejenže má kniha zajímavou zápletku, ale velkou měrou k ní přispívá ještě zajímavější prostředí. Příběh se odehrává v netradičním městě jménem Hyperborea. Jedná se o magické a věžaté město pod kupolí, která ho chrání od okolní krajiny plné sněhu a ledu. Svět, který autorka vymyslela, včetně nových pojmů, vynálezů, řádů, magie, je boží. Jelikož se ale jedná o zcela nový a do detailu promyšlený fantasy svět, chvilku vám zabere, než se do toho plně ponoříte. Oceňuji i skvělý slovník na konci knihy. S mapou by byla celá kniha posunutá ještě o level výš, nicméně příběh jako takový to nepotřebuje. To jen já jsem ujetá na mapy v knihách

Kniha se pohybuje mezi politikou, nerovností ve společnosti, dobrodružstvím a magií. A celé je to zahaleno oparem tajemství a vyšetřování vražd. Věřím tomu, že kdybych knihu četla v jiném časovém období, byla bych nadšenější. Nicméně tento francouzský fantasy příběh si 100 % zaslouží vaši pozornost.

Arka mi k srdci přirostla svou nezkrotnou a lehce šílenou povahou. Spolu s Lastyanaxem se skvěle doplňovali. Příběh je doplněn o nejrůznější postavy, od otravně zakoukané celnice přes vtipně šišlajícího trenéra koní až po několik vysoce postavených ministrů. V Hyperboree si nebudete jisti, kdo je vaším přítelem, a kdo vám naopak v těch nejtěžších chvílích podá pomocnou ruku, i přestože se na vás celou dobu díval shora.

Dokonce jsem rozečetla i druhý díl, ale nějak jsem poznala, že bohužel nejsem ve správném rozpoložení a jelikož si tato duologie nezaslouží, abyste se do ní nutili, odkládám na později. Věřím tomu, že jednou na druhý díl přijde správná doba.

Hodnocení: 3,9/5


Bezvětrné město. Kniha První Bezvětrné město. Kniha První Éléonore Devillepoix

Vstupte do Hyperboreje, tajemného věžatého města rozděleného do sedmi úrovní. Absolutistický vládce Basileus se obklopuje mocnými ministry, kteří mají městu vládnout. Nejchudší obyvatelé žijí na první úrovni, zatímco ti nejboh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář