Francouzská lekce

recenze

Francouzská lekce (2022) 5 z 5 / renulka16
Francouzská lekce

Francouzskou lekci doporučuji číst v létě, ať nemusíte závidět to teplo, vodu, jachtu a dokonalou energii v tomto studeném počasí stejně jako já. Bože jak já jim záviděla.

Mladá architekta Josephine přijde o práci snů a díky své kamarádce Tabi se dostane k práci chůvy jednoho bohatého podnikatele Xaviera. Xavier je vdovec, který má desetiletou dcerku Dauphine a myslí si, že v srdci už není místo pro někoho jiného.

Kniha má pozvolné tempo, ale mezi hlavní dvojicí to nesmírně jiskří už od začátku a také Dauphine si okamžitě zamiluje Josephine.
Jenže nic není sluníčkové, takže než se dočkáme toho jestli něco bude mezi Xavierem a Josie si nějaký čas počkáme. Přiznám se, že to mě trochu rozčilovalo, protože jsem to čekala s každou stránkou a ono ne a ne. To nemění nic na tom, že příběh je úžasný a nejen to, že hlavní postavy jsou super, ale i vedlejší postavy si zamilujete. Velmi mě překvapilo chování Xavierove matky.

Tenhle příběh doporučuji milovníkům romantiky, kteří mají rádi příběhy, které mají pozvolné tempo, kde to mezi hlavními aktéry jiskří a přesto není kniha plná erotiky a kýčovitosti. Hlavní plus taky ještě zmíním a to, že postavy (tedy kromě Dauphine) jsou dospělé a vyzrálé.

Ideální kniha na léto k vodě a nebo pokud chcete utéct ze zasněžené krajiny.


Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Mladé architektce Josephine se ze dne na den obrátí život vzhůru nohama: místo očekávaného povýšení v práci dává výpověď a ve slabé chvilce kývne na nabídku, aby odjela na francouzskou Riviéru hlídat dítě ovdovělému miliardáři. Po... více


Komentáře (0)

Přidat komentář