Fraktální šum

recenze

Fraktální šum (2023) 4 z 5 / Airelle
Fraktální šum

Knihu jsem dostala v rámci spolupráce u @humbook @humbook_blogeři a chci ještě jednou poděkovat.

Vzhledem k tomu, že Spát v moři hvězd je ze stejného světa a já čekala knihu v podobném duchu, byla jsem mile překvapena, že se jedná víc o román než o scifi. Navíc jsou tu prvky psychologického románu s mnoha filozofickými otázkami.

Postav je tu výrazně méně a je to za mě jedině dobře, to se týká i délky knihy, méně je tady opravdu více. Příběh je velmi dobře propracovaný, dotýká se důležitých témat, jakými jsou víra, společenské rozdíly, psychické i fyzické vyčerpání.

Nesourodá čtveřice lidí pátrá po původu jedné anomálie, není tedy překvapením, že dochází k tzv.ponorce a samozřejmě se situace vyostří.

Velmi mě bavily pohledy z minulosti, které krásně doplňovaly děj a braly za srdce. Pro Alexe muselo být velmi těžké se se smrtí nejbližšího člověka vyrovnat.


Závěr mi přišel mimořádně vyostřený a skvěle jsem se bavila. Knihu Vám tedy doporučuji a dejte mi vědět, jak se Vám líbí Paoliniho scifi svět.

Jen upozornění přečtěte si nejdřív Spát v moři hvězd, protože Fraktální šum obsahuje spoiler.


Fraktální šum Fraktální šum Christopher Paolini

Strhující román z univerza bestsellerové série Spát v moři hvězd. Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář