ELIŠKA DETEKTIV

recenze

Eliška detektiv (2023) 5 z 5 / Knižní střípky
Eliška detektiv

ELIŠKA DETEKTIV
#precteno
PAVLÍNA JURKOVÁ
Nakl. 65.pole
Rok vydání 2023
1O4 stran
5*/5

Tak potřetí zpátky v Žitíně. Tentokrát v něm ale moc dlouho nezůstaneme. Spolu s Eliškou si sbalíme kufry a vyrazíme na tábor do Jizerek. A pozor! Nebude to obyčejný tábor, ale tábor přímo detektivní, kde děti budou muset vyřešit jednu velkou záhadu.

Jejda, jak já si toto letní dobrodružství užila! Jedinou vadu mělo, že se jednalo o poslední díl.

Kdo má ještě v paměti mé recenze na předchozí dva díly, tak se bude asi nudit, poněvadž budu zas a pouze chválit. Ale buďme za to rádi, protože kvalitních dětských knih není nikdy dost, na tom se, doufám, všichni shodneme.

Pavlína Jurková se u mě již před lety zapsala jako má oblíbená autorka dětských knih. Mám od ní přečtené všechny její knihy a nezklamala mě jedna jediná. Všechny mohu vřele doporučit, určitě se na ně podívejte.

Ale zpátky k této sérii o holčičce Elišce. Opět i tento díl doplnila svými ilustracemi má oblíbená výtvarnice Eva Chupíková, z čehož já mám velkou radost, protože její ilustrace doslova a do písmene miluju.

Kapitoly jsou krátké, písmo je ideální pro začínající čtenáře a spousta nádherných ilustrací navodí krásnou atmosféru. Máte-li doma malé děti, přečtěte si s nimi tento kouzelný příběh. Je v něm všechno – tajemství , záhada, kamarádství, nová zkušenost, první krůčky k samostatnosti, prostě jedno báječné letní dobrodružství, které si můžete spolu se svými dětmi užít také. A věřte tomu, že nudit se nebudete.
( ŘÍJEN 2023)


Eliška detektiv Eliška detektiv Pavlína Jurková

Ahoj! Kdo mě ještě neznáte, já jsem Eliška a jediné, co mě teď zajímá, jsou prázdniny. Už zítra totiž odjíždím do Jizerských hor na svůj první tábor. Budeme se tam učit všechno, co musí umět a znát pravý detektiv. Tak hurá za dobr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář