Dvůr mlhy a hněvu aneb Krásko, nandej jim to

recenze

Dvůr mlhy a hněvu (2017) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Dvůr mlhy a hněvu

Jak jsem psala u prvního dílu, je celkem nevýhoda, že se neubráníte množství fanArtů a obrázků, které vám tak trochu vyspoilerují děj. Naštěstí to tak neřeším, líbí se mi to i tak, ikdyž jsem byla připravena o překvapení. Některé části děje jsou docela předvídatelné, ale kdyby to tak nedopadlo, vadilo by mi to víc :D. Každopádně musím říct, že zařazení této série do YA není na místě. Obsahuje dost násilí a erotiky. Není to něco, podle čeho by si měli mladí dělat iluze o životě, přestože je to fantasy. Vadí mi, že takováto série jde půjčit v knihovně v dětském oddělení. A je označována 12+. Kdyby alespoň 15+. Ale samozřejmě to není věc obsahu knihy, takže to nezahrnuji do hodnocení.
.
Tenhle díl byl prostě úžasný! Feyre se perfektně vyvíjí a postupně objevuje své nové možnosti. Tamlin se nám vybarvuje a Rhysand se otevírá a vystrkuje (nejen) drápky. Feyřiny a Rhysovi hlášky a pošťuchování je naprosto boží. V tomhle díle se objevuje mnohem víc erotických scén a ty jsou prostě perfektně napsané. Dobře, uznávám, že ne moc realisticky, ale třeba to mají víly jinak :D. Nové postavy mají svou minulost, vývoj a vztahy mezi sebou. A do toho vstupuje Feyre a sžívá se s nimi. Miluju bojové scény, které autorka úžasně vykresluje svým popisem. Uff, dochází mi možná superlativa :D.
.
Jak jsem psala u prvního dílu – tato série má krásně sladěné obálky, ale když jsem viděla slovenské vydání, které má víc stříbrných detailů, byla jsem okouzlena.
.
Kdybych mohla dát víc než 5/5 , tak klidně dám. Kniha pro mě byla opět absolutně neodložitelná a upřímně mi dost přibívá spánkový deficit :D.

Komentáře (0)

Přidat komentář