DOTEK ZLA - FRANTIŠEK NIEDL

recenze

Dotek zla (2022) 4 z 5 / EvikU.
Dotek zla

Série: Michal Dabert 4. díl

Dabert je již v penzi, ale dříve byl u francouzské cizinecké legie a také zachránil slavnou herečku Joan Hartingovou. Ta ho nevědomky zatáhne do dalšího jeho případu, když ho vezme za rodinným přítelem k Velkým kanadským jezerům.

Bývalý soudce Sam potřebuje ochranu jeho rodiny. Okolo rodiny se dějí podivné věci, podivné náhody, které ale nejsou náhodami. Sam si najímá Michala Daberta, aby se porozhlídnul kolem, některé události ukazují k rodině Samova dřívějšího nejlepšího kamaráda. K Ronu Walhbergovi. Dějí se různé nehody, které ukazují na Walhbergovy syny. Celé je to děsně zamotané a to já ráda.

Jenže i tam se dějí podivné věci, vraždy přibývají a ani rodina Rona v tom nemá prsty. I oni jsou někým v ohrožení. Čím víc Dabert pátrá, tím víc se to komplikuje a vyplouvají na povrch i staré záležitosti. Vypadá to na nějakou starou záležitost, za kterou mohou Ron i Sam, protože nehody se dějí oběma rodinám. Kdo za tím ale stojí?

Spolupracuje i s místním šerifem a místní policií. Povolává i nějaké své lidi, není to legální, ale rychlejší metoda, jak se něco dozvědět. Protože „vlak“ je rozjetý a je třeba ho zastavit! Líbí se mi, že s ním spolupracují, že mají přátelský vztah, většinou těmto lidem hází klacky pod nohy.

Hlavní postava Michal Dabert je sympaťák, který mimo jiné, že mu to pálí, má i skvělý humor, který neztrácí ani při vyšetřování, takže tím i uvolní atmosféru. Některými jeho hláškami jsem se fakt bavila. :) Mám ráda, když je v detektivce i humor. Joan je taky skvělá, ale nedostala v knize moc prostoru.

Líbila se mi i příroda v knize. Jezera, lodě, divoká kanadská příroda a koně. Krásně to knihu doplňovalo.

Citát z knihy: Vložil platební kartu do čtečky a zaplatil sto dvacet dolarů za koně a pět set kauci. „Tu samozřejmě po návratu dostanete zpět. “ „Pokud toho koně moc neošoupu. “ „Tak nějak. Chcete půjčit navigaci? “

Kniha se četla sama, obracela jsem jednu stranu za druhou. Trochu bych vytkla až skoro neohrožené chování Michala, ale to je v hodně detektivkách. :) Moje první setkání s autorem, určitě si přečtu další knihy. Doporučuji.


Dotek zla Dotek zla František Niedl

Život už zavál Michala Daberta, bývalého příslušníka francouzské Cizinecké legie, do mnoha koutů světa, takže si nyní chce užít zaslouženého odpočinku i společnosti své krásné přítelkyně Joan Hartingové. Ale nebyl by to Dabert, ab... více


Komentáře (0)

Přidat komentář