Dobrodružná cesta za upřímností a láskou

recenze

Láska nadivoko (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Láska nadivoko

Můj knižní vztah k těmto dvěma autorkám je dosti komplikovaný. Začala jsem knihou Spolubydlící, která se mi nelíbila, pak jsem četla Rovnici lásky, se kterou jsem byla spokojená, a tak jsem teď sáhla po Lásce nadivoko, jejíž anotace zněla nejen romanticky, ale taky pekelně dobrodružně. Víceméně jsem byla spokojená. Autorky tu romantiku umí hezky zdramatizovat, ale narovinu to prostředí divočiny mi trošku nesedlo, i když jsem teda tušila, do čeho se to pouštím.

Lily je holka z ranče. A miluje to. Bohužel má však za otce chronického hledače pokladů Duka Wildera, který byl víc nepřítomný, než užitečný. A na ranči se zamiluje do Lea, kluka z města, který jí po pěti měsících přirostl tak hluboce k srdci, že i po jeho odchodu nezvládá být šťastná. Odchod Lea a otcovo rozhodnutí prodat ranč, aby měl peníze na svoje dobrodružné výpravy, Lily zlomí a začne si vydělávat tím, co sama u otce nenáviděla pracuje jako průvodce skupinám lidí, kteří chtějí zažít dobrodružství v divočině a možná i najít poklad s trochou štěstí. Snaží se platit účty a možná i trochu ušetřit, aby získala jejich rodinný ranč zase zpět.

A jednou takovou skupinkou jsou i chlapci z města v čele s Leem, kterého viděla naposledy před deseti lety a mezi nimi je spousta nevyřčeného. Výprava za upřímností a láskou tak může začít a čtenář je svědky nejednoho dramatického zvratu.

Styl psaní je fajn. Nic nedrhlo, písmenka ubíhala před očima závratnou rychlostí. Začátek byl možná trošku pomalejší a vzhledem k popisům prostředí a především různého vybavení, které je potřeba na výpravu, i trošku nudnější. Ta hra na kovboje docela fungovala a třeba jako film by to mohlo mít dobré grády!


Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Lily vyrůstala jako dcera známého lovce pokladů a věčně nepřítomného otce Duka Wildera, a tak neměla pro tuto profesi příliš mnoho trpělivosti ani mnoho peněz v bance. Zlomit se ale nenechala. S pomocí otcových vzácných, ručně kre... více


Komentáře (0)

Přidat komentář