Dobro vs zlo

recenze

Hra temné čarodějky – Bitva začíná (2023) 3 z 5 / Kikina182
Hra temné čarodějky – Bitva začíná

Kdo bude vládnout následujících sto let? Světlo nebo temnota? Odpověď je zatím v nedohlednu, záleží na tom, která strana vyhraje novou hru. Navíc se pořádně zamíchají karty osudu, když se temná čarodějka, která se původně souboje účastnit nechtěla, setká z tajemným cizincem z Prahy

Autorčin styl není špatný, ale zároveň není ani nějak extra čtivý. Je zkrátka takový obyčejný, který neurazí ani nenadchne. Chyběl mi v něm nějaký prvek, který by mě vtáhl do příběhu.

Začíst se do knihy pro mě nebylo ze začátku moc lehké. V podstatě nebyl v knize žádný úvod, nic co by nějak představilo svět a jeho fungování, příběh se začal rovnou odehrávat a já tak jen ťápala. Pořádně jsem netušila, kde jsem se ocitla, co se v příběhu děje a kdo v něm má jakou roli. A zorientování se v příběhu mi bohužel netrvalo jen několik kapitol, ale docela dlouho. Občas jsem se i musela vracet, abych si ujasnila, o co v příběhu vlastně šlo.

Nakonec jsem se ale přeci jen v příběhu zorientovala. Ale bohužel mi v něm něco chybělo. Námět nebyl novinkou, ale čekala jsem nějaké originální zpracování. Sice se v příběhu občas objevil nějaký ten střípek originality, který mě zaujal, ale celkově bych řekla, že je kniha taková obyčejná, stejná jako mnoho dalších.

Jak už jsem říkala, měla jsem problém se v knize zorientovat. Postavy tomu bohužel moc nepomohly, protože stejně jako v případě děje, jsem dlouhou dobu spíše hádala, kdo je kdo. Postavy sice byly popsány, ale jejich povahové rysy mi přišly natolik podobné, že pro mě byly zaměnitelné.

Hra temné čarodějky Bitva začíná je za mě z hlediska děje i zpracování spíše průměrnou knihou. Na příběhu jsem nenašla nic moc výjimečného, na co bych nenarazila již v jiných knihách, ale především mi v knize chyběly popisy, které by mi pomohly s orientací v příběhu a postavách.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji projektu Humbook.


Hra temné čarodějky – Bitva začíná Hra temné čarodějky – Bitva začíná Natalija Matolinec

Nová Hra se blíží. Bude příštích sto let vládnout světlo, nebo temnota? Temná čarodějka Varta dosud vedla poklidný život ve Lvově. V kavárně, kde pracovala, se scházela s přáteli a jen čas od času se pustila do křížku s místními... více


Komentáře (0)

Přidat komentář