Dobré, ale mohlo být lepší

recenze

Vzplanutí: První kolo (2023) 3 z 5 / Awa
Vzplanutí: První kolo

/SPOILER/

Příběh sedmnáctileté Viktorie, dívky z bohaté rodiny co tráví čas otravováním svého bratra, školou a večírky se svými dvěma kamarády pro které by udělala cokoliv. Její život je díky společenskému statusu její matky předem nalajnovaný a celkem jednoduchý. Dokud nepotká Nathaniela Sheye.

"Ilegální zápasy. Zakázaná láska. Spalující touha již nelze utišit." To je napsáno na obalu knihy, která zaujme na první pohled. To a jeden odstavec z asi třetí kapitoly mě zaujalo natolik, že jsem s koupí neváhala ani minutu. Bohužel jsem měla asi přehnaná očekávání. Za mě ten nádherný obal a slibovaný příběh úplně neodpovídá skutečnému obsahu knihy.
No.. nějak jsem tam tu spalující touhu nenašla. Místo ní jsem dostala spalující nenávist a to od prvního setkání do poslední strany. Celou dobu mi něco chybělo. Je tam napětí, pořád čekáte, že se stane něco co významně posune děj a ono pořád nic. Vyostřené situace jsou tak trochu nezávislé na sobě a nikam nevedou. Chybí mi rozuzlení. Jenže ono tak trochu nebylo čeho.
Knížka se ale i přesto čte hezky. Charakteristiky postav jsou uvěřitelné a je z nich cítit sounáležitost. Podrží se navzájem když jde do tuhého. Příběh má pořád potenciál, tak ho ještě nechci úplně odsoudit. Uvidíme co druhý díl.


Vzplanutí: První kolo Vzplanutí: První kolo P. S. Herytiera (p)

Victoria Joseline Clarková nikdy nepatřila k těm nejrozvážnějším dívkám, ačkoli jí nelze upřít dostatek inteligence. Po celých sedmnáct let svého života se považovala za průměrného člověka a vedla průměrný život. Studium na renomo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář