Dirigentka

recenze

Dirigentka (2022) 5 z 5 / renulka16
Dirigentka

Milujete devatenácté století, vážnou hudbu, boj žen za svá práva a ještě k tomu příběhy inspirované skutečnou postavou? V tom případě vám velice ráda doporučuji knihu Dirigentku, která je právě inspirovaná příběhem první úspěšné dirigenky.

Dirigentka je velmi čtivý příběh, který je svižný a stránky vám mizí před očima. Je vyprávěný v ich-formě hlavní představitelkou Antonií, kterou však většina lidí zná jako Willy.
Autorka bravurně vykreslila postavu Willy. Je svá, je umanutá a její elán, aby dosáhla svého je neuvěřitelný. Celou knihu jsem jí fandila, prožívala s ní její úspěchy i neúspěchy. Také její životní události či lásku.

Kromě toho, že se v příběhu ponoříme do úžasné hudební atmosféry a sledování snu jedné dívky, budeme sledovat taky nelehký boj, který musí zvládnout, aby toho docílila.

Milovníci romantiky zde také nebudou ochuzeni, protože kromě Willy je zde také Frank. Frank je bohatý mladý muž, s kterým jsem tedy úplně nesympatizovala, přesto jsem Willy lásku přála. Ale přála jsem si k ní Robina. To je další postava, která v tomto příběhu hraje důležitou roli. Je to sympaťák, umělec a o zábavu je s ním taky postaráno.

Dirigentka je zkrátka příběh, který vás okouzlí a okamžitě si ho zamilujete. Je něžný, je krutý, je svůj.


Dirigentka Dirigentka Maria Peters

Antonia má sen, že jednou bude dirigovat mezinárodně uznávaný orchestr. Problém je ale v tom, že je žena a píše se rok 1926. Od dívek se očekává, že se vdají a budou mít děti, ne že půjdou na konzervatoř. Ona je ale pevně odhodlan... více


Komentáře (0)

Přidat komentář