Dexter po japonsku

recenze

Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 (2023) 4 z 5 / assa
Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1

Hiroki Dan je úspěšný mladý muž, syn bývalého policejního ředitele, který právě získal nejvyšší ocenění za vyšetřování případu série sexuálních napadení. Hezoun, o němž si špitají kolegyně na dámských hajzlících. Sympaťák každým coulem. Nicméně je to samotář a veškerý volný čas tráví výrobou keramiky, o čemž svědčí značné množství nepovedených hrníčků, které má stále po ruce. Nenechte se však oklamat. Ve chvíli, kdy se Hiroki dozví o nějakém zločinci úspěšně se vyhýbajícímu spravedlnosti, dostane tik do oka, což předznamenává probuzení jeho druhého já osoby, beroucí spravedlnost do svých vlastních krvavých rukou.

V první knize ze série BRUTAL: Zpověď detektiva z oddělení vražd z pera Kei Kogy - klasický černobílý japonský manga komiks, který někdo může přirovnávat k veleúspěšnému americkému seriálu Dexter - Hiroki Dan pořeší hned dva případy: sériového vraha přezdívaného Vražedný pošťák, dopadeného a uvězněného v jeho šestnácti letech, který je nyní propuštěn na svobodu, aby se za pomoci médií stal celebritou a skupinku mladíků, v čele se zazobaným Teru Ikewakim, bavící se tím, že v barech slečnám do drinků hází oblbováky, aby je pak za přítomnosti kamery hromadně znásilňovali. No řekněte sami, nezaslouží si takové činy řádně potrestat? A od toho je tu právě Hirokiovo druhé já, což je sakra vynalézavý parchant. Eliminaci zločinců si náležitě vychutnává a místo servítků si k "práci" bere na pomoc všelijaké pomůcky a nářadí, aby bylo zloduchovo utrpení co největší. A jak avizuje titul knihy, je to opravdový BRUTAL. Kdo viděl nějaký ten asijský krvák, moc dobře ví, o čem je řeč. Kresby Ryou Izawy jsou náležitě přehledné a detailní.

Netuším, zda je série již uzavřena, ale podle všeho je na světě doposud pět knih, které by mělo v poměrně rychlém sledu vydal nakladatelství Dobrovský prostřednictvím své edice Gate.
A jelikož to vypadá, že se do Hirokiho zakoukala jedna z jeho kolegyň z práce a jak všichni víme, zla je všude plno a hlavně nikdy nespí, nejspíš nás čeká ještě pořádný BRUTAL.


Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd 1 Kei Koga

Hiroki Dan je muž, který žije dva různé životy. První z nich je život úspěšného detektiva z oddělení vražd. Okolí mu předpovídá oslnivou kariéru, částečně i proto, že je synem bývalého policejního ředitele. Jeho druhý život je ale... více


Komentáře (0)

Přidat komentář