Dámský klub půlnočního plavání.

recenze

Dámský klub půlnočního plavání (2023) 4 z 5 / bajub
Dámský klub půlnočního plavání

Dámský klub půlnočního plavání, zdánlivě obyčejný příběh, který je však neobyčejný právě svou obyčejností.

Jo, Lucy, Elizabeth, Niall, Dan, tři ženy, dva muži, někteří spřízněni krví, někteří hlubokým přátelstvím. Všem se bohužel rozpadl dosavadní život a snaží se najít způsob, jak se z toho nezbláznit, jak se dát zase dohromady, jak zase najít štěstí...

Přečetla jsem v podstatě na jeden zátah, protože v Ballycove, vesnici v hrabství Mayo na západním pobřeží Irska, se mi zalíbilo natolik, že jsem její obyvatele nechtěla opustit. Cítila jsem se mezi nimi skvěle.

Dámský klub půlnočního plavání splňuje vše, co si představuju pod pojmem odpočinkové čtení - je to milé, laskavé, citlivě podané a vůbec to není hloupé. Jo, je to předvídatelné, ale tomuhle příběhu to odpustíte. Navíc v něm najdete vše - sílu přátelství, lásku, ale i velké bolení. Nenechte se zmást, v knize se řeší spousta závažných témat, ale tak nějak laskavě, nehodí vás to do depresivníbo módu, naopak.. Ucítíte naději.

A jen tak mimochodem, je to první kniha, kterou nakladatelství Prostor vydává v rámci edice Přítelkyně, a já už se těším, jaká další kniha vyjde!


Dámský klub půlnočního plavání Dámský klub půlnočního plavání Faith Hogan

Čerstvě ovdovělá Elizabeth OSheaová proklíná na hřbitově svého muže. Více než třicet let manželství si byla jistá, že zná Erika skrz na skrz. Až nyní zjistila svůj omyl: kvůli Erikovým utajeným dluhům jí hrozí, že na stará kolena ... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

medlovice
19.08.2023

Podle názvu bych tipovala ma humoristický román a docela mě nalákala.