Další příběh z prostředí Kronik prachu

recenze

Kufr z nebe (2022) 4 z 5 / Knihomolka97
Kufr z nebe

Kroniky prachu je jedna z mých nejoblíbenějších knih a další příběh z tohoto krásného prostředí jsem si rozhodně nemohla nechat ujít!
Kufr z nebe se mi líbil o něco méně než Kroniky prachu, ale to jsem i čekala, protože Kroniky jsou opravdu jedinečné.

Hned na začátek musím říct, že jsem se zamilovala do grafického zpracování, které je nádherné a neotřelé.
Styl vypravění mi sedl, četlo se to rychle a bavily mě originální poznámky u textu.

Také se mi líbilo, jak se chvílemi prolínal příběh mezi Animant a panem Reedem. K těm dvěma se vždycky ráda vrátím.

V této knize ale vystupují Elisa a Jamie, kteří se snaží přijít na kloub záhadě s jistým kufrem, který se propadl do knihovny. Důležitá postava je pan Green a dále stojí za zmínku i konstábl Miller či Elisyn bratranec Arden. Dokonce jsem si dokázala oblíbit slečnu Brandon-Weldersonovou, kterou jsem v předchozím díle fakt nesnášela!

Elisa mě teda chvilkama docela štvala svým chováním. Byla příliš zbrklá, tvrdohlavá, jistá si svou pravdou a v některých situacích se to zkrátka úplně nehodilo. Ale jinak byla sympatická, vtipná a odvážná.
Jamie byl její úplný opak, byl to trošku takový podivín, ustrašený ťunťa, ale sympaťák.
Pan Green mě zaujal hned, jak se objevil na scéně, takový ten záhadný mužský, o kterém se chcete dozvědět více, zjistit, co v něm je.

Kniha je tedy především o detektivní zápletce, dočkáme se ovšem také mírné romantiky. Ale opravdu velmi mírné. Kdo čeká romantiku jako v Kronikách prachu, bude pravděpodobně zklamán.
Detektivní část nebyla vůbec špatná, dokázala mě zaujmout, vzbudit ve mně zvědavost a touhu číst dál. Trochu mi to připomínalo seriál Případy detektiva Murdocha, mělo takový podobný vibe. Pár částí mi ale přišlo zbytečně dlouhých a popisů bylo též požehnaně.

Romantická linka mě mile překvapila. Když jsem začala číst, čekala jsem totiž zcela jiný průběh, ovšem s tímto jsem spokojená daleko více! ️ Elisa s jejím vyvoleným mi k sobě krásně pasují, chemie funguje a je to celé takové příjemně něžné. ️
A ten konec? To co bylo? Bude pokračování? Musí být pokračování!
Slabší 4⭐️/5⭐️


Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Napínavý román s detektivní zápletkou ze světa Kronik prachu. Londýn, přelom let 1890/91. Elisa je zvídavá studentka, která studuje politologii, ale její srdce bije pro kriminální případy. Proto ji neuvěřitelně nadchne, když s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář