Cyklus vlkodlaka s neuvěřitelnými ilustracemi!

recenze

Cyklus vlkodlaka (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Cyklus vlkodlaka

Co je víc roztomilé v předvánočním čase, než vraždící vlkodlak?

Tahle útlounká knížečka s podmanivými ilustracemi Bernieho Wrightsona se mi dostala do rukou zcela náhodně, ale nelituju. Fajn jednohubka, kterou budete mít přečtenou za jedno odpoledne, ale znepokojí vás. Protože to je prostě náš milovaný King.

Každý měsíc se v Tarker's Mills zjeví vraždící monstrum a zbaví tak městečko pár obyvatel. Od ledna do prosince zde řádí vlkodlak, i když tomu někteří odmítají uvěřit a myslí si, že se u nich zabydlel sériový vrah. A přesto všechno se pravidelně, každý měsíc, mění milá tvář s laskavýma hnědýma očima v tu vraždící. Libuje si v krvi a bolesti svých obětí a s odpornou vášní si vychutnával láskou osamocenou Stellu Randophovou, chudého tuláka či údržbáře.
Celé městečko žije v hrůze, ale na druhou stranu s tím nic nedělá. Klepou se strachy, protože je jim jasné, že vrah žije mezi nimi, že je jeden z nich. Ale najde se chlapec, který dokáže vzdorovat a v myšlenkách se mu zrodí plán, jak vraždící monstrum umlčet navždy. Kingovo psaní v této novele je opravdu velmi jednoduché, nečekejte žádné těžkosti či složitější slovní obraty. Prostě jde rovnou k věci, neboť na malém prostoru není čas na nějakou zbytečnou omáčku.

Zdá se, že zde hraje prim právě ilustrátor Bernie Wrightson, jehož ilustrace k příběhu jsou naprosto perfektní. Místy mě bavily dokonce víc jak text pana Kinga. A to už je co říct. Tohle pro mě asi není úplně beletrie, ale umělecké dílko, které si budu prohlížet, i když příběh už dávno znám. Must have pro každého fanouška Stephena Kinga jako další cenný exemplář do sbírky jeho úžasných děl. A nemusíte se bát přímočarého hororu, pro mě spíš taková temnější pohádka před spaním.


Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

První výkřik se ozval od zasněženého železničáře, který cítil, jak se mu tesáky zahryzly do krku. Další měsíc se ozval výkřik extatické agónie napadené ženy v její útulné ložnici. Nyní se scény neuvěřitelné hrůzy objevují pokaž... více


Komentáře (0)

Přidat komentář