Chlapec, kterého chovali jako psa

recenze

Chlapec, kterého chovali jako psa (2016) 5 z 5 / actavis
Chlapec, kterého chovali jako psa

Tato kniha mě opravdu zasáhla a od prvních stránek mně nechala bez dechu. "Chlapec, kterého chovali jako psa" je silné, dojemné a mimořádně působivé vyprávění o přežití a zotavení dětí, které čelily neskutečným hrůzám a traumatům.

Bruce D. Perry, světově uznávaný dětský psychiatr, se v knize podělil o své zkušenosti z terapie traumatizovaných dětí. Každý příběh je pečlivě vykreslen s ohromujícím porozuměním a respektem k jedinečným životním osudům těchto dětí. Jsem nadšena, jak Perry spojuje své odborné znalosti s dojemnými vyprávěními, které nás vtahují do každého stránky příběhu.

Kniha se dotýká různých forem trauma, od hrůz genocidy po násilí v rodině, což mi otevřelo oči k mnoha aspektům, kterým se některé děti v naší společnosti musí postavit. Každý příběh má svou vlastní sílu a ukazuje, jak odvaha, síla vůle a láska mohou pomoci překonat zdánlivě neproniknutelné překážky.

Zvláště jsem byla dojata příběhem dětí ze sekty Davidiánů, který přitahoval velkou mediální pozornost. Kniha nám umožňuje nahlédnout do života těchto dětí a pochopit, jak trauma ovlivňuje nejen jednotlivce, ale také komunity, ve kterých se odehrávají.

Další zajímavá část knihy je věnována satanské panice, která postihla Spojené státy v minulém století. Autor nám předkládá fascinující analýzu, jak společenské fenomény mohou ovlivnit vnímání a vzpomínky dětí na traumatické události.

Kniha mě pohltila od začátku až do konce. Příběhy dětí, které Perry vypráví, jsou nejen dojemné, ale také inspirující. Ukazuje, že i přes neuvěřitelné utrpení je možné nalézt cestu k uzdravení a naději. Je to skvělá kniha pro každého, kdo má zájem o psychologii a lidskou resilienci.

Celkově řečeno, "Chlapec, kterého chovali jako psa" je dojemná a provokativní kniha, která mě hluboce ovlivnila. Doporučuji ji všem, kdo hledají silný a podnětný pohled na lidskou duši a sílu překonávat nejtěžší zkoušky života.

Děkuji nakladatelství Portál za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Chlapec, kterého chovali jako psa Chlapec, kterého chovali jako psa Bruce D. Perry

Příběhy dětí, které překonaly trauma. Dětský psychiatr Bruce Perry měl v terapii děti, které zažily nepředstavitelné hrůzy: přežily genocidu, byly svědky násilných činů, dospělí je zavírali do skříní či klecí, byly oběťmi násilí ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář