Bude lovkyně ulovena?

recenze

Lovkyně (2020) 4 z 5 / eva3992
Lovkyně

Druhá světová válka zase trochu jinak. Tentokrát se s válečným korespondentem Ianem Grahamem ocitáme v roce 1950. Právě on se snaží vypátrat zločince, kterým se podařilo uprchnout před spravedlností. Koho však touží opravdu najít je žena „lovkyně“, která chladnokrevně zabíjela a to i včetně dětí.
V knize se setká s Ninou, bývalou poručicí sovětského letectva a brzy zjistí, že mají společný cíl – najít „lovkyni“.

Sledujeme zde tři lidské osudy a různé časové roviny. Mladou dívku Jordan v Americe, Ninu v Sovětském svazu a Iana v Rakousku. Všechny příběhy se postupně začnou proplétat a doplňovat a Vy odhalujete další a další tajemství, které Vám budou dohromady dávat smysl.

První polovina knihy mi přišla trochu pomalejší, avšak ne nezajímavá. Posledních sto stran ale vše dohnalo a byla to jedna velká jízda, při které jsem ani nedýchala a knihu nemohla odložit z rukou.

Všechny hlavní hrdiny si zamilujete, budete s nimi pátrat, budete jim fandit, budete se s nimi smát i brečet, budete jim chtít poradit, navést je na správnou stopu.
Autorka zde kromě jiného „oslavuje“ sílu žen. Hlavní hrdinky jsou zde každá jiná a přesto každá silná a dokáží se vyrovnat s ranami osudu. Nina, která je válečnou pilotkou a která opravdu neměla lehké dětství, nám dokazuje, že každý máme šanci na to, abychom žili tak, jak chceme a můžeme se vymanit z předem daného života. Navíc tu byl opravdu zajímavý pohled mezi pilotky ve druhé světové válce – ženská síla, odhodlanost a pospolitost. To, co zvládly, bylo neuvěřitelné.

V knize najdeme akční i dojemné scény. A i když se jedná o závažné téma, autorka do knížky několikrát propašovala vtipná místa, takže vše příjemně odlehčila, avšak nezlehčila.

Pokud máte rádi knihy z období druhé světové války, tak jako já, pokud rádi čtete o silných ženských hrdinkách a pokud se nechcete u knížky nudit, je právě Lovkyně kniha pro Vás.

Už rok mám doma i autorčinu předchozí knihu Alicinu síť a rozhodně se na ni v nejbližší době chystám a těším.


Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Válečný korespondent Ian Graham se spolu se svým kolegou vydává na lov válečných zločinců, kterým se podařilo uprchnout před spravedlností. Postupně zacílí na bývalou nacistku Lorelei Vogtovou, jíž se přezdívalo Lovkyně. Nina Mark... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

broskev28
04.05.2021

Děkuju za pochvalnou recenzi, cítím to stejně a knihu doporučuju všem svým známým, kteří se zajímají o válečné a čerstvě poválečné dění.