Brána do pekel se uzavírá!

recenze

Inferno (2016) 4 z 5 / Napůlanděl
Inferno

Tento poslední díl byl mnohem lepší než předchozí kniha.

U minulého dílu jsem měla problém, že autorka nedokázala popsat napínavé situace dostatečně, abych emoce a pocity prožívala společně s hrdiny, ale v tomto díle jsem zaznamenala malé zlepšení (dvě nebo tři situace) a to hlavně u momentů, kde byla Jenny (hlavní hrdinka) a Julian (stínový muž) společně. Nejspíš to bylo tím, že autorka nám dovolila nahlédnout více do psychologie Julianovi osobnosti a to dokonce více než u ostatních postav.

Není špatné, že jsem si nakonec oblíbila Juliana?

Ostatní hlavní hrdinové byli popsaní dost povrchově: Jenny neustále myslela na Toma, až je to otravné. O Dee víme, že má černý pásek z bojového sportu. Zach je fotograf. Tom je sportovec. Atd...

Když už jsem se zmiňovala o autorčině stylu psaní, tak jsem ani hlavní hrdince Jenny nevěřila její city k Tomovi. Sice na něj neustále myslela a opakovala si :„Musím zachránit Toma. A Zacha." Ale jejich shledání už nebylo pospáno tak, abych byla nadšená s hlavní hrdinkou. Naopak situace s Julianem byly popsány do nejmenší škvíry v jeskyni (doslova).

Co se týče konce knihy, tak už na začátku (v prvních 100 stranách) je naznačeno rozuzlení celého příběhu a jak to dopadne.
Konec se mi tedy nelíbil, ale jiným způsobem kniha asi nešla ukončit.

A teď celkově k trilogii Zakázaná hra.

Celkové hodnocení: 3,5/5 hvězdiček.

Ze série by se dalo vytřískat více. Myslím, že kdyby autorka věnovala více popisu postavám, okolí, situacím, byly by knihy trochu lepší. Takto je to průměrně čtení s velmi nadějnou zápletkou, která nebyla využita na 110%.


Inferno Inferno Lisa Jane Smith

"Jestli je chceš zpátky, vydej se na hon za pokladem. Ale nezapomeň: Jestli prohraješ, cena bude vysoká!" To byla poslední slova, která Julian pronesl předtím, než zmizel s Tomem a Zachem ve Světě stínů. Jenny a její přátelé mu... více


Komentáře (0)

Přidat komentář