Bohové a monstra

recenze

Bohové a monstra (2021) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Bohové a monstra

Je nějaká série, u které byste uvítali zkrácení?

Po loňském přečtení Krve a medu jsem byla tak rozlícená, že jsem už chtěla hodit sérii za hlavu a neřešit ji. Pak se mi to ale rozleželo a já si uvědomila, že to prostě jen byl krok k natáhnutí série, takže by trojka mohla být zase pecka. Co si budeme povídat – tady by rozhodně byla lepší duologie.

Nebudu vám moc popisovat děj, abych neprozradila zápletku předchozích dílů – oficiální anotaci stejně najdete dole v komentáři.
Opravdu jsem si oddechla, že je třetí kniha opravdu uzavřená a je vysvětlené vše, co jsem chtěla vědět. Uff. Úplně bych nestála ani o doplňkovou knížku. To ale nemění nic na tom, že si s námi Shelby Mahurin ještě pěkně zahrála.
Po dočtení předchozího dílu jsem opravdu měla chuť knihou hodit o zeď. Nikdy bych to neudělala, ale víte jak to myslím :D. Plot twist na konci je totiž nejhorší zápletka ze všech. Pokud to tak máte stejně, musím vás uklidnit. Není to tak hrozné, jak jsem čekala. Dokonce to do příběhu docela sedí. Ale v půlce knihy přijde další plot twist, ze kterého jsem měla úplně stejné pocity a musím uznat, že ten se nakonec povedl.
Postavy přibudou, ale nijak výrazně. Navíc se setkáváme i se starými tvářemi, které nás nejspíš trochu překvapí. Akce je tu požehnaně, a když se děj rozjede, už se kniha těžko odkládá.
Obálka a grafika: Trilogie má obálky krásné, ale už se budu opakovat… ten font..! Kdyby byl lepší, vyhoupl by to na topovku.

Verdikt: Důstojné zakončení série a opravdu napínavý konec, který jsem si užila. Když přetrpíte druhý díl, trojka je už odměnou.


Bohové a monstra Bohové a monstra Shelby Mahurin

Láska, která bude planout navěky! Třetí a závěrečný díl populární fantasy romance. Zlo si vždycky hledá cestu. My mu ji jen nesmíme ukázat. Lou strávila celý svůj život na útěku. A teď poté, co jí Morgane zasadila drtivý úde... více


Komentáře (0)

Přidat komentář