Zvyknout si na Korfu přehled

Zvyknout si na Korfu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448501/bmid_zvyknout-si-na-korfu-Qym-448501.jpg 4 19 19

Nemyslím si, že by můj život byl zajímavější, než život kohokoliv jiného. Jen odlišný. Měla jsem to štěstí, že jsem potkala Řeka a prožila s ním třicet pět let na ostrově Korfu. Naučila jsem se chápat kulturní odlišnosti, čelit finančním problémům a přežít řecké zdravotnictví. Náš společný život dal vzniknout řadě veselých i nevšedních historek, které jsem se snažila léta zapisovat. V období koronaviru jsem musela, tak jako ostatní, pozastavit všechny svoje aktivity. Najednou jsem měla spoustu volného času a začala svoji autobiografii upravovat. Díky tomu jsem zdárně přežila svoje tříměsíční „koronavirové osa­mocení“ v Praze a při psaní se mohla alespoň v myšlenkách vrátit na náš zelený ostrov Korfu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvyknout si na Korfu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Dol.l
14.09.2023 4 z 5

Příběh ženy, která se s manželem přestěhuje na Korfu. Knížka je nabitá spoustou informací, spoustou zajímavostí a dobře se čte. Na druhou stranu je forma téměř až deníkových zápisů trochu nepřehledná, na sebe se vrství reálie života v Řecku, památky, geografické informace, historická ohlédnutí, osobní vztahy a příběhy... Někdy je to moc a některé věci zůstávají nedopovězené. Výsledek je velmi autentický.

Lenka4
23.01.2023 3 z 5

Přestěhování znamená vždy velký krok do neznáma, ztrátu jistot a obtížné sžívání se s novým prostředím. Pokud se k tomu přidá neznalost jazyka a místních obyčejů, je o zábavu postaráno. Tato knížka je však více než k pobavení dobrá k poučení. Turisté v letoviscích u Středozemního moře se zpravidla nezamýšlí nad tím, v jakých podmínkách žijí jejich stálí obyvatelé mimo sezonu.


Petrasuvicka
09.03.2022 4 z 5

Řecko miluji, myslím si, že ho "znám", ale možná jen jeho moderní verzi. Vyprávění paní Anthi tak pro mě bylo v mnohém překvapivé, šokující a prostě řecké :). Spousta záležitostí k Řecku a Řekům patří, na to se musí opravdu jen zvyknout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zvyknout si na Korfu v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

životopisy, biografie Řecko Korfu manželství s cizincem

Autorovy další knížky

Hana Anthi
česká
2020  76%Zvyknout si na Korfu
2021  69%Okouzlena Řeckem