Zvolila som si lásku přehled

Zvolila som si lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478555/bmid_zvolila-som-si-lasku-Dry-478555.jpg 3 22 22

Scarlett Lewis prišla o syna počas krvavého masakru v základnej škole Sandy Hook v decembri 2012. Deň, ktorý sa začal tak ako všetky ostatné, navždy zmenil jej život. Kniha Zvolila som si lásku ale nie je o násilí. Je to príbeh o láske a schopnosti prežiť. Ukazuje nám, ako sa dá prekonať niečo nepredstaviteľné, ako nájsť odvahu, keď si myslíte, že už žiadnej niet a ako si zvoliť lásku namiesto hnevu, strachu a pomsty. Scarlett sa rozhodla žiť podľa Jesseho posolstva – pred smrťou načmáral na tabuľu tri slová – životodarná sila lásky. Rozhodla sa vykročiť k novému životu a s každým krokom jej bol Jesseho odkaz jasnejší. Zistila, že nemôžeme žiť v hneve a odpore, ale že si musí zvoliť lásku a odpustenie. Prečítajte si príbeh o silnej žene, ktorá sa napriek tragédii rozhodla žiť ďalej, rozdávať lásku a učiť ľudí o jej nutnosti v každodennom živote. Scarlett Lewis založila nadáciu Jesse Lewis Choose Love Foundation, v ktorej sa sústreďuje na šírenie lásky a dobra do celého sveta.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Nurturing Healing Love , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvolila som si lásku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

MarkétaI.
31.12.2021 4 z 5

I když jsem věděla, že kniha nepopisuje masakr, který se stal na Základní škole, trošku jsem doufala, že to autorka rozepíše. Nestalo se, ale nevadí..
Kniha nemá moc stránek, takže je to čtení na jedno dopoledne.
Scarlett Lewis v knize popisuje vlastní cestu, která jí pomohla překonat smrt jejího malého syna.
Vzhledem k tomu, že jsou věci na které nevěřím, tak jsem si říkala, že nejsem vlastně vhodný čtenář. Na druhou stranu nelituji, že jsem si knihu přečetla.

speciale88
04.10.2021 2 z 5

Silný příběh. Pani moc lituju co si prožila je to strasne. Celkové příběh krásný,ale na mě až moc náboženských věci. Jelikož nejsem nějak věřící tak sem se tím musela kousat. Jinak i věřím,ze je něco mezi nebem a zemi a tak snad i to ,ze nějak spolu komunikuji muže být pravda.


Domca1
12.08.2021

Na jednej strane kniha ponúka silný príbeh matky, ktorá prišla o svojho syna, a predsa našla silu odpustiť a "zvoliť si lásku". Jej svedectvo je veľmi pôsobivé a neviem si ani zďaleka predstaviť, čo musela Scarlett a ďalšie matky, ktoré postihol podobný osud, prežívať. Smútok je zo stránok textu cítiť, ale je prebitý nádejou, odpustením a láskou - presne tak, ako si to autorka priala. Hlavnou ideou jej iniciatívy je čo zmeniť čo najviac našich hnevlivých myšlienok na myšlienky naplnené láskou a dobrotivosťou. Velmi sa mi tiež páčil spôsob, akým sa s tragédiou vyrovnal Scarlettin starší syn J.T.: začal v škole pracovať na zbierke pre chudobné deti v Rwande, aby im pomohol zabezpečiť kvalitné vzdelanie.

Na druhej strane ma vyrušuje viacero nezrovnalostí, ktoré sa mi videli už trochu mimo realitu. Autorka v duchovnej rovine mieša všetko so všetkým. Od modlitby posvätného ruženca cez reiki, médiá, hypnózu a dalajlámu až po videnia "bytostí z číreho svetla". Naozaj sa nechcem nikoho dotknúť, ale nie som, napríklad, úplne schopná uveriť tomu, že autorkin zavraždený syn s ňou po smrti komunikoval cez nápisy z dymu na oblohe.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zvolila som si lásku v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit8x

Autorovy knížky

2016  64%Zvolila jsem lásku