Zvěsti přehled

Zvěsti
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515341/bmid_zvesti-ym5-515341.jpg 4 208 208

Nevlastní bratři Kryštof a Tomáš nedovedou najít společnou řeč, Karin pochybuje o lásce ke svému majetnickému příteli, Julián se trápí nevěrou rodičů, Matyáš tají před ostatními svůj vztah, a Daniela se jen snaží zapomenout... Před půl rokem bylo v nedalekém lomu nalezeno tělo jejich spolužáka Erika. Policie se přiklonila k vraždě, pachatele ale nedopadla. Nešťastná událost se ze všech nejvíc podepsala na Erikově bratrovi Matyášovi. Když dojde ve městě k další tragédii, nikomu není jasné, zda se tentokrát jednalo o nehodu, či neúspěšný pokus o další vraždu. Mohlo by to nějak souviset s Erikovou smrtí? Co když je odpovědný někdo, koho znají, někdo, koho považují za přítele? Co se tehdy v noci opravdu stalo?Česká heavy contemporary od autora thrilleru Pamatuj na smrt.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvěsti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

mataaskorice
10.02.2024 3 z 5

Knížka je čtivá, nestává se mi, že bych se neorientovala v postavách, tady mi ale poprvé nějaký čas do módu jednotlivých postav vplout trvalo. Největším přínosem knihy je otvírání složitých témat, které zásadně negativně ovlivňují komfort života hrdinů. Těch témat je možná na jednom prostoru zbytečně moc (manický narcismus, alkoholismus, sociální vyloučení, nevěra, agrese, násilí, znásilnění, homosexualita, smrt matky, zodpovědnost za něčí život - darovat/nedarovat kostní dřeň, vražda... ). Každá z postav prochází nějakou složitou situací, která má dopad na psychiku daného jedince. Autor nezůstává u líčení problému, ale nabízí řešení. Výsledkem je sdělení, že nic není neřešitelné. Má empatické pochopení pro odlišnost i pro dno lidských dnů. V tom se mi knížka jeví pro dospívající čtenáře jako přínosná. Nelíbí se mi celkové chování postav. Jsou to gymnazisti, ale chovají se jak hnůj - samý vulgarismus, hrubost, agrese, neskutečné frajerství a machrování, alkohol, cigarery, mejdany, náhodný sex... Jestli to takhle teď funguje, jsem ráda, že jsem v tomhle věku byla před více než dvaceti lety.

MollyCornelia
06.11.2023 5 z 5

4,5*/5*
Mix heavy contemporary a ya thrilleru mě velmi bavil. Oboje jsou mé oblíbené žánry a styl psaní mi sedl. Sice jsem se nedokázala až do konce orientovat v postavách, ale byly pěkně vykreslené a některé mi přirostly k srdci. Zajímal mě vývoj charakteru, obzvlášť mě nadchl Kryštof a Julián.
Autorovi tleskám za čtivost a přesto zajímavé jazykové obraty.
S klidným srdcem doporučuji náctiletým od 15 let.


Vilemajna
12.09.2023 5 z 5

Opravdu skvělá kniha! Velmi dobře propracovaná a graficky moc hezky vyvedená. Moc mě bavila a doporučuju všemi deseti!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zvěsti v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených242x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených33x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst122x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech5x