Zvěrolékař na klinice přehled

Zvěrolékař na klinice https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188065/zverolekar-na-klinice-188065.jpg 4 10 10

Autorka v této knize nashromáždila ty nejpoutavější příběhy o záchraně zvířat, odehrávající se ve Fosterově nemocnici pro malá zvířata, která je součástí Fakulty veterinární medicíny Tuftsovy univerzity a jednou z nejváženějších nemocnic ve Spojených státech. Její výukový program pohotovostní medicíny je nejrozsáhlejší v zemi. Samotná veterinární fakulta v Nové Anglii ošetří každoročně víc než čtyřiadvacet tisíc zvířat - od koček a psů až po leguány a koně. Toto poutavé líčení obsahuje jak zákroky plné napětí, tak i srdceryvné příběhy o ztrátě a uzdravení - spojuje se tu závažné rozhodování lékařů, na něž zbývají jen zlomky sekund, špičková veterinární lékařská technologie a uzdravující síla pout mezi domácími mazlíčky a jejich majiteli.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Animal er


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvěrolékař na klinice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

mataaskorice
12.11.2021 5 z 5

Úžasná knížka, na kterou budu dlouho vzpomínat, respektive zvažuji, že si ji po přečtení z knihovny koupím přes bazar i do knihovny své. Kniha přináší vyprávění z veterinární praxe, přičemž veskrze jde o dost složité, náročné, emotivní, někdy kuriózní případy. Prostě taková procházka zvířecím JIP sadem. Čtení je to samozřejmě pro člověka, kterého daná problematika baví a zajímá. Když jsem stála na prahu rozhodování o dalším studiu, byla veterina mým snem a cílem. Rodiče této mé vizi tehdy nedali zelenou, což mě dodnes mrzí. Ale čtení o zvířatech a jejich zdravotních obtížích a nápravě mě zajímá stále. Milovník zvířat bude mít pravděpodobně při čtení co chvíli na krajíčku, možná bude dokonce ronit i krokodýlí slzy. I mě se příběhy z této knihy hodně dotkly.

Lenka282
30.07.2018 5 z 5

Hlavním hnacím motorem zvěrolékařů od Tutsů je láska ke zvířatům, bez které se nedá tato práce dělat . Popisují jak s nasazením bojují za ty nejhorší případy, vzpomínají na úspěchy i na smutek, když zvířátku není pomoci. Snaha autorky, povoláním novinářky, byla pro zvědavější vyzvědět co nejsrozumitelněji od profesionálů i způsoby a metody léčby, kterých dílo obsahuje hodně (z toho důvodu si knihu přečtu ještě jednou),kniha je především láskyplná, místy smutná ostatně jako život.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zvěrolékař na klinice v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst3x

Štítky knihy

humor zvířata, fauna zvěrolékaři

Autorovy knížky

Vicki Croke
americká
2000  76%Zvěrolékař na klinice