Zraněné dětství přehled

Zraněné dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165039/zranene-detstvi-165039.jpg 4 36 36

Pola Kinski, dcera enfant terrible německého filmu, vypráví o svém dětství a mládí, přičemž bez jakéhokoliv sentimentu, neúprosně účtuje s člověkem, pro něhož bylo samozřejmostí překračovat všechny hranice a který bez zábran riskoval, že zničí svému dítěti život.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Kindermund , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zraněné dětství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Palorizek85
05.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Upřímně? Hrůza. Chápu, že výchova v rozdělené rodině je náročná a že být dcerou slavných lidí má své úskalí, ALE... Popisu knihy něveřím. Na rozdíl od jiných knih podobného tématu je popis příliš přesný - takový detailní popis osob a jejich chování si z dětství nezapamtujete a když ano, jsou to spíše vybledlé obrazy než přesně specifický popis všeho. - např: "Otec se na židli hrbil, ale v jeho očích bylo něco jiného, co neodpovídalo jeho posazení" - to si zapamatuje z doby, kdy je Vám 8 let? Silně pochybuji... chápu, že leccos může být pravda, ale myslím, že to bylo silně příbarveno (byť věřím tomu, že její otec byl totalní magor...těch příkladů bychom mezi jeho profesí našli žel více)

dzzarka
03.03.2022 5 z 5

Smutná kniha, ještě smutnější je, že to je herec, kterého dodnes obdivuje tolik lidí...
Recenzi psát nechci, vše již zde bylo napsáno... Knihu doporučuji.


Nibiru
15.10.2021 3 z 5

Opět jeden smutný příběh citově a fyzicky týraného dítěte, a vůbec mě nepřekvapuje, že se odehrává v rodině tzv. holywoodské celebrity. Knihu jsem si koupila ze zvědavosti, protože herce Kinského si pamatuju, jako teenka jsem ho v pár starších filmech viděla. Jako herec mi připadal divný a zvláštní typ. No a ani se nedivím tomu, co o něm píše vlastní dcera. A jenom se sama sebe ptám, kolik pedofilů a psychopatů je mezi tzv. holywoodskými celebritami, které se navenek prezentují jako "vzorní rodiče?" Pola měla smůlu, její rodiče byli absolutně nevhodní pro založení rodiny. Matka, duchovně a psychicky nevyzrálá, se zamiluje do egoistického narcisty a psychopata v jedné osobě, mladého herce Kinského, a z tohoto vztahu se narodí dcera. Manželství se zákonitě rozpadne a odnáší to dítě, kterému ani jeden z rodičů neprojevuje lásku. Matka se znovu vdá a veškerý cit věnuje svému druhému dítěti, malá Pola je odstrkovaná a přezíraná. Lásku hledá u svého slavného otce, tam však najde jenom zuřivost, výkyvy nálad, citové a sexuální vydírání a zneužívání. Ve chvílích "normálnosti" si ji její otec "kupuje" horami drahých dárků. Není divu, že dívka sama je jeden velký průšvih, pramenící z jejího rozháraného života. Nakonec ji Kinský v jejích 19 letech znásilní, ačkoliv sám je už potřetí ženatý a má další potomky.
Kniha mě však zklamala, je psaná takovým plytkým nezáživným jazykem, a všechny postavy včetně hlavní hrdinky mi byly vysloveně nesympatické a působily nepřirozeně. Každopádně to muselo být peklo, žít v takové "ujeté" rodině a hlavně nechápu, jak se léta trvající zločin pedofilie podařilo utajit před orgány činnými v trestním řízení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zraněné dětství v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

zneužívání herectví rodinná tajemství

Autorovy knížky

Pola Kinski
německá, 1952
2013  79%Zraněné dětství