Zrada na křídlech Hurricanu přehled

Zrada na křídlech Hurricanu https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68173/zrada-na-kridlech-hurricanu-68173.jpg 4 15 15

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zrada na křídlech Hurricanu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

PanPredseda
15.06.2021 5 z 5

Protože jde o knihu opravdu čtivou, odpouštím jí menší faktické nepřesnosti (některé jsou zmíněny v předchozích komentářích) i to, že starší vydání má na obálce Spitfiry a to novější sice Hurricane, ale v markingu Josefa Františka, jednoho z nejlepších čs. stíhacích pilotů, který s onou zradou neměl nic společného.

Akula
07.03.2021 4 z 5

I přes některé nepřesnosti velmi pěkně popsaný příběh agenta gestapa Augustina Přeučila. Člověka, který se neštítil zradit kdykoliv a kohokoliv. Mohu se snažit pochopit zrádce z donucení, to ale určitě nebyl Přeučilův případ.


pavel80
14.03.2018 5 z 5

Velmi čtivě a akčně psaný příběh pilota zrádce - kolaboranta, který se zaprodal Němcům již na samém počátku okupace Čech. Na jeho jméno jsem narazil tu a tam v příbězích našich zahraničních letců, ale nic bližšího jsem o něm nevěděl, proto jsem si tuto knihu se zájmem přečetl. Snažil jsem se pro Přeučilovo jednání najít nějakou, alespoň malou, omluvu (viz. např. příběh jiného českého zrádce - parašutisty Viliama Gerika), ale žádnou jsem nenašel - Přeučil plánovitě spolupracoval s Němci již od začátku, snažil se například hned po okupaci jako předválečný československý pilot vstoupit do Luftwaffe (což mu bylo zamítnuto, protože nebyl Němec), a tedy jeho jednání, které odneslo životem mnoho statečných lidí, kteří se mu coby "anglickému letci" snažili nezištně pomoci, o rodinách čs. letců na západě, které udal Gestapu, ani nemluvě, je tak podlé, jak jen být může. Naštěstí po válce dostal, co si zasloužil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zrada na křídlech Hurricanu v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x