Zóna nadšení - Dramatický příběh přátelství a lásky (1968-2008 přehled

Zóna nadšení - Dramatický příběh přátelství a lásky (1968-2008
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85958/zona-nadseni-dramaticky-pribeh-pratelstvi-a-lasky-85958.jpg 5 53 53

Hlavní hrdina, dvacetiletý student Jozef, se v červenci 1968 zamiluje v Kyjevě do Ukrajinky Alexandry, v srpnu 1968 se ve Vysokých Tatrách seznámí s německým studentem Thomasem, který se vrací do Německa v noci z 20. na 21. srpna. Této noci zároveň přichází do Československa přes východní hranici Alexandra jako příslušnice sovětské okupační armády. Z lásky k Jozefovi jde dobrovolně pomoci Čechům a Slovákům v boji s údajnou kontrarevolucí. Okupace přátelství a lásku mladých lidí přeruší, ale způsob, jakým život následujících třicet sedm let proplétá jejich osudy, vyráží dech. Autor bestselleru Idioti v politice, bývalý diplomat a politik Jozef Banáš, neobvykle otevřeně odhaluje svět mezinárodní politiky, diplomacie a tajných služeb. Na pozadí dramatického příběhu se čtenář seznámí s nejvýznamnějšími událostmi nedávné minulosti v Německu, Česku, Rusku, Ukrajině a na Slovensku.... celý text

Literatura slovenská Historie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Zóna nadšenia , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zóna nadšení - Dramatický příběh přátelství a lásky (1968-2008. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Krucifix
21.06.2021 4 z 5

Kniha na mně vypadla z knihobudky ve Světlé, došlo mi, že jde asi o tátu Adély, takže by mohlo jít o neotřelý pohled a navíc mám slovenské období a kniha je v slovenčine... Zážitek z četby předčil má očekávání. Děj odsejpá, kontext evropských událostí by asi málokdo dal takto poctivě dohromady a pokud ano, možná by vzal zpátečku, aby na něj neštěkali Hlídací psi, protože kniha je ve své poctivosti dost odvážná. Nedá se říct, že bych ve všem s autorem souznil, ale přít se v duchu s inteligentním rozhleděným a zkušeným člověkem mě baví. Kniha není nikde trapná, sem tam berlička, aby klapla pointa, ale Josefovi a Alexandře jsem věřil, přál, ale čo už... Uvědomil jsem si, že už jsem sakra pamětník :) Tato ojedinělá kniha nenechá hlavu čtenáře v klidu a doporučuji. A děkuji.

jan7760
23.07.2020 5 z 5

výborné čítanie, je na čitateľovi, aby zistil, kde sa prelína fikcia so skutočnosťou, odporúčam...


MirusD
30.11.2018 5 z 5

Je to román o ľuďoch žijúcich v konkrétnej dobe, uveriteľný, silno sa ma dotkol. Pre mňa má Banáš taký nejaký novinársky, reportážny jazyk. V Kódoch ma to vyrušovalo, ale tu vôbec. Z príbehov je cítiť, že sám prežil to, o čom píše. Za mňa najlepšia Banášova kniha. A tiež by som ju odporúčala prečítať všetkým mladým, čo si nevedia predstaviť život za socializmu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zóna nadšení - Dramatický příběh přátelství a lásky (1968-2008 v seznamech

v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených11x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit1x