Rok jedna přehled

Rok jedna https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376882/bmid_wonder-woman-rok-jedna-Gpa-376882.jpg 4 52 52

Šokující příběh z doby, kdy Diana teprve začínala coby ochránce Země. Ráj byl narušen, Arés útočí a Amazonky musí najít svého vlastního šampióna. Někoho, kdo je ochotný obětovat svůj domov i své sestry, aby zachránil svět, který nikdy ani neviděl. Wonder Woman začíná své epické dobrodružství!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Wonder Woman, Volume 2: Year One , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rok jedna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Deimos
12.03.2023 4 z 5

Znovu a jinak? Znovu a lépe? Možná největší slabinou tohoto komiksu je, že jste příběh o začátku Wonder Woman četli nebo viděli již dříve. Navíc trochu jinak, takže se musíte srovnat s tím, že stejný příběh je vyprávěn s určitými rozdíly. Pokud v tomto problém nevnímáte, tak si klidně k mého hodnocení dalších 10% přidejte. Protože se v zásadě jedná o krásný komiks s moc pěknou kresbou. Především celostránkové a dvoustránkové jsou fantastické. Příběh je akční a má zajímavé odbočky a v závěru silného protivníka. Těším se na další díly s vírou, že budou pro mě nové. (81%)

fvalek
28.04.2020 5 z 5

Wonder Woman nepatří mezi mé nej, nebo spíše nepatřila, ale po tomhle díle jsem si ji zamiloval a vzal ji na milost. Celý příběh je tak krásně nevinný a dobrácký a napomáhá tomu hlavně kresba, která je krásná, pozitivní, nevinná, prostě skvělá.

Nemůžu se vyhnout trošku porovnání s filmem, když si odmyslíme dobu, některé postavy a protahování na dvouhodinový film, tak je film komiksu dosti věrný, což je dobře, protože je úžasný. Samozřejmě ve filmu přebývá spousta povídacích a vysvětlovacích scén, takže je všechno explicitnější a akčnější, zejména tedy bitva s Aréem, která v komiksu byla tedy opravdu kraťoučká. Nicméně komiks měl něco navíc, takové zvláštní věci, co dokáže vystihnout jen kresba, a to určitou symboliku a příběh mezi řádky, jako když třeba Dianu navštíví bohové v tělech svých zvířat, to byla prostě úžasná, řekl bych až dojemná scéna. Celkově se mi líbila i dost nenucená a přirozená situace odlišných jazyků. Komiks v tomto ohledu zaválel.

Jak už jsem psal, Diana je v tomhle díle prostě kouzelná, což je super, protože v ostatních rebirthech stojí dost v pozadí a je taková celá utrápená. Tohle bylo zkrátka pozitivní a okouzlující. Na druhou stranu to tu utrápenost vysvětluje, protože když vit´díte, jak přichází z kouzelného ostrova plná ideálů a snů a pak narazí na realitu... Záměrně jsem si to i když druhý díl přečetl jako první a první si dám až po něm, takže snad to není chyba, ne vždy je chronologicky správně, ale nechtěl jsem si nechat ujít počátek, protože počátky mám rád. :D


orangerose
23.05.2019 5 z 5

krásná kresba,pěkně akční díl Wonder Woman, užila jsem si krásné počteníčko :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Rok jedna v seznamech

v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x