Znamení čtyř přehled

Znamení čtyř
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106293/znameni-ctyr-106293.jpg 4 115 115

Podpis čtyř je po Studii v šarlatové druhou autorovou novelou, v níž se objevují postavy Sherlocka Holmese a doktora Watsona. Tajemný a spletitý případ je tentokrát okořeněn hledáním pokladu indického rádži a vychytralým a zákeřným protivníkem. Navíc zde doktor Watson potkává svou budoucí ženu. (www.pitaval.cz)

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Josef R. Vilímek
Originální název:

The Sign of Four , 1890


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Znamení čtyř. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Hani77
06.09.2023 4 z 5

Zajímavý příběh. Vzhledem k tomu, že jsem nejdřív viděla film, nebyl pro mě děj tak napínavý, ale četlo se to hezky. Překvapilo mě, že doktor Watson zde objevil svoji ženu. A také závislost Sherlocka Holmese.

konicekbily
19.03.2023 5 z 5

V pořadí románem číslo dvě nám hrdina předvede, jak je jednoduché se pomocí dedukce dobrat správného řešení - byť příčiny jsou hodně vzdálené časově i prostorově. Na stará kolena se snažím přečíst všechny autorovy knihy o Holmesovi.


Criosphinxx
28.02.2023 4 z 5

Znamení čtyř… nebo spíše “Podpis čtyř” je detektivka, která se motá kolem ztraceného pokladu. Není to hledání pokladu ve stylu Indiana Jonese, ale i přesto třeba scénka na lodích na mě působila dost akčně a dobrodružně. Ostatně Doyle prostě umí psát detektivky a dobrodružné příběhy - to už dávno víme!

Ačkoliv zde někdo hledá truhlu, někdo hledá řešení případu, tak Watson najde to nejcennější co mohl. Trochu mě zarazilo, že Sherlock taky našel něco (co se netýká případu) a to chvilkovou úlevu v podobě píchání kokainu.

Opět zamotaný příběh a ve finále je super si pak udělat rekapitulaci, protože ono to do sebe vážně vše hezky zapadá a já jen vždy žasnu nad tím jak promyšlené to autor měl a jak na to sakra ten Holmes mohl přijít už v polovině knihy!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Znamení čtyř v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených177x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených5x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x