Zmizelí přehled

Zmizelí https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459308/bmid_zmizeli-zOV-459308.jpg 3 66 66

Při rutinním letu z Afriky do Anglie doktor Mason Palmer tragicky umírá, když lehké letadlo po cestě havaruje a zmizí kdesi uprostřed husté buše. Ještě deset měsíců poté si Nicole Palmerová nedovoluje po svém náhle zemřelém manželovi truchlit. Až do jednoho rána, kdy obdrží poštou poslanou Masonovu fotografii společně s šifrovanou zprávou. Zprávou, kterou mohl napsat jedině on. Jenže když se Nicole snaží zjistit, zda je Mason opravdu naživu a co se mu vlastně v Africe stalo, každý, na koho se se svými otázkami obrátí, umírá. Odhodlaná zjistit pravdu Nicole odkrývá spiknutí obrovských rozměrů a zjišťuje, že má tu čest s mocnými lidmi, kteří jsou připraveni kvůli jejímu mlčení zabíjet…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Disappeared , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizelí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Pavlína2019
17.04.2024 1 z 5

Opravdu sto lidí, sto chutí. Já nejspíš další knihu od autorky už číst nebudu. Navnadila mě obálka a téma knihy. Ale vůbec mi nesedí, jak píše. Bohužel mi připadá, že je to jak pro děti ze školky. Tak plytké, nezáživné, nenápadité a jednoduché psaní, to jsem dlouho neviděla. Ještě že jsou knihy tak krátké. A možná v tom je problém, prakticky nic, co stojí za to, není pořádně rozepsáno a rozvinuto. Co vyšetří jeden, na další stránce vyšetří to stejné i druhý a omílá se stále dokola. Pro čtenáře např. Nesbö, Minier a podobně, je to k neuvěření. Minulá kniha nebyla také opravdu nic moc a zde: hodný, zlý a pitomý…. Do toho fúze a převrat v Africe, to snad ne. Už ze začátku jsem převracela oči nad některými úvahami a činy hlavní hrdinky. A od půlky jsem knihu jen přeskákala. Už jsem to prostě nezvládla. Bohužel nedoporučuji.

beruska
16.02.2024 5 z 5

Myslela jsem si, že to bude další z těch psychologických thrillerů, které jsou teď tak moderní :) ...
Ale námět knihy přesáhl vše, co jsem doposud z tohoto žánru četla...
Není to lehké čtení, ale přesto knihu doporučuji....
Za mne jednoznačně 5* .....


Annkag
19.09.2022 3 z 5

Tohle byl příběh od kterého jsem nevěděla co mám čekat.Vypadalo to jako klasická detektivka kde se jeden z páru vydal do Afriky a při leteckém pádě zahynul.
Po obdržení fotky a vzkazem se však všechno změní.
A je to až děsivě jak krutě reálně jsou tam opsané skutečnosti, které v Africe existují.Každý z nás četl o vypálených vesnicích,o unesených dětech, znásilňování,dětských vojácích či otrocích.
A,áno funguje to tak že velké korporace a firmy zvučných jmen existují díky tomu že na vrchol vystoupali po zádech mnohých z nás.I když to nemusí fungovat zas až tak jak to bylo popsané v knize je to děsivá každodenní realita.
Protože ti co mají hodně nikdy nemají dost hodně.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmizelí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených78x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených2x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst97x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Afrika thrillery spiknutí zmizení lidí podle skutečných událostí pátrání

Autorovy další knížky

Sibel Hodge
anglická
2020  84%Faleš
2020  73%Za tebou
2021  69%Zmizelí