Zmizelá škola přehled

Zmizelá škola https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198094/zmizela-skola-hGo-198094.jpg 4 30 30

Ondra chodí do školy už skoro celý rok, ale pořád si na ni nemůže zvyknout. Někdy je škola zábavná (třeba při tělocviku, zpěvu či kreslení), někdy zajímavá (při počítání), ale dokáže být i pěkně nepříjemná. Když se tak jednou Ondra loudá na vyučování, napadne ho, jak by bylo úžasné, kdyby škola jednoduše zmizela. Jako na zavolanou v tu chvíli potká černokněžníka Zlobyráda, který umí plnit zlobivá přání. A hádejte, co pekelného se stane!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizelá škola. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

BohyněKuchyně
27.02.2024 5 z 5

Četli jsme s pětiletou dcerou, která se po prázdninách chystá do školy. Při čtení bylo spoustu dotazů a krásně jsme si ten čas u knížky užily. Ptala se, debatovaly jsme o škole a příběh nás zcela pohltil. Kdyby záleželo na ní, přečteme knížku na jeden zátah. Miluju dětské příběhy Daniely Krolupperové a se Zmizelou školou to nebylo jiné. Malý kluk Ondra nechodí do školy moc rád. A proto je nadšený, když kouzelník Zlobyrád nechá školu zmizet. Jenže zanedlouho Ondra zjistí, že to není až taková výhra a chce celou situaci napravit a školu vrátit.

marketa6702
01.11.2023 4 z 5

Tato kniha je důkazem toho, že Daniela Krolupperová je všestranná autorka a umí napsat jak knihy z říše pohádek, tak i o obyčejných klucích a holkách, kteří chodí do školy a mají doma sourozence. A s tím se můžou malí čtenáři a jejich rodiče ztotožnit. Zmizelá škola kombinuje obojí, každodenní svět lidí se světem pohádkovým - ten je v knize zajímavě oddělen jinou barvou stránek.
Zároveň je to sonda do duše malého školáka, který si uvědomí, jakou chybu udělal a snaží se ji napravit.
Jako rodič jsem se při čtení maximálně bavila a syn se chechtal, jak věrně paní Krolupperová vylíčila reakce rodičů a vůbec chování dospělých, když zmizela škola (detektivové, starosta ...).
Ilustrace jsou moc pěkné a trefné, ale obálka knihy mě osobně dost odrazovala, pro další vydání by možná snesla trochu úprav.


Barabora
24.01.2021 5 z 5

Trošku mě vadilo, že jsem si platle jména Zlobirád a Zlobyrád.
Jinak super.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmizelá škola v seznamech

v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst3x
v dalších seznamech1x