Zmatená nevinnost přehled

Zmatená nevinnost https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515474/bmid_zmatena-nevinnost-D3S-515474.jpg 4 56 56

První lásky jsou často bláznivé a nepochopitelné. Přesně takovou prožívám i já. Naprosto šílenou platonickou lásku ke klukovi, který nemá o mých citech nejmenší tušení. Dopřává mi jen tvrdé rány pěstmi a šikanu, přesto ho nedokážu vyhnat ze srdce. Východiskem z mé prekérní situace se měl stát nástup na střední školu. Měl jsem navždy zmizet od jeho modrých očí a tváře bez úsměvu. Jenže, kdo by čekal, že se ocitne na stejném intru, dokonce na té samé střední škole jako já? Moje trápení pokračuje, ale zároveň se objevilo světlo na konci tunelu v podobě úžasného a hodného kamaráda. Bylo by snadné ho milovat, ale srdci nelze poručit. Jmenuji se Tomáš a tohle je příběh o mých zmatených citech.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmatená nevinnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

bez_prebalu
29.02.2024 4 z 5

Znáte báseň od Kainara Řetězec lásky věčné? Ta se mi vkrádala na mysl během čtení.
Na téhle knize me dostala hlavně jedna věc. Naprosto perfektní vykreslení toho, jak funguje platonická láska. Všichni jsme to někdy zažili. Já taky. Ale takhle popsat bych to nedokázala. Hlavní hrdina, Tomáš, jednu takovou prožívá. Táhne se s ním už od školky. A nezničí ji ani to, když ho jeho milovaná osoba na základní škole šikanuje. Jde vidět, že je zamilovaný ne do člověka jako takového, ale do představy, jakou si vysnil. A bohužel pro něj, je to hodně silný cit. Tak silný, že nevidí to, to já jako čtenář viděla už dávno.
Tomáš se na střední škole nastěhuje na internát, najde si nejlepšího kamaráda Michala, jeho platonická láska s nimi chodí do třídy, a i přes vzájemnou ignoraci všechny city pořád trvají.
Co víc říct abych neprozradila děj? Jednoduchý - jeden chce druhého, ten druhý chce třetího a ten třetí chce toho prvního. Je to mišmaš? Může za nej Tomášova zaslepenost. Byl by happyend už v půlce. Bohužel. Tomáš byl opravdový Ťuňťa. Občas tak naivní, až mě to bolelo.
Nečekané rozzuzlení a Tomášovo prozření byl vrchol knihy, dopadla by k mé spokojenosti, tak jak jsem čekala, kdyby nebyla poslední kapitola.
Takový konec po konci…
Na začátku této kapitoly jsem si říkala, že si autorka snad dělá srandu. Že tohle ne. Že tohle zabije celou knihu. A překvapivě? Ne, posunulo ji to ještě o kousek výš :)

Můj Instagram: bez_prebalu

Luciee113
28.02.2024 4 z 5

Jak říká název knihy, bylo to zmatené i nevinné. Četlo se mi to moc dobře a knihu jsem nepustila z ruky, dokud nebyla přečtená. Ne, že by to bylo tak napínavé, ale prostě dobrá oddechovka. Dost mě tam vytáčelo to, že ať bylo kolem hlavní postavy tolik náznaků a celkem i jasných věcí, tak mu nic nedocvaklo ani nanapadlo ..... Dobře, tak za to asi mohlo to, že měl takové dospívání ve škole, jako měl... ale proč proboha i další důležitá postava v kníže chodila po špičkách a nedokázala se projevit.... No, asi si myslím, že ve skutečném životě by to bylo určitě jinak. ALE chápu, že jsme v příběhu, který je smyšlený a v knihách se může vše možné i nemožné. Proto to beru... jeeee já se zas rozjela... stručně řečeno - jo líbilo:)


Jita160
08.01.2024 5 z 5

První lásky na střední škole jsou většinou velké a hodně bolavé ať už jde o hetero nebo gaye.
I když ti kluci to mají mnohem těžší a bolestivější. Oni neustále objevují a hledají i když někdy stačí pořádně otevřít oči aby viděli co je zřejmé.
V tomto milostném trojúhelníku se všichni kluci pořádně plácali a byli zmatení. Až čas a nabité sebevědomí a zkušenosti jim ukáže, že ta první láska nemusí být nutně ta pravá.
Tento příběh mě moc bavil i štval zároveň.
Bylo až neuvěřitelné co dokázala paní spisovatelka vměstnat do tak slabé gay romance...o nic nepřijdete:,-).
Rozhodně doporučuji k přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmatená nevinnost v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x