Žltý svet přehled

Žltý svet
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174418/bmid_zlty-svet-174418.jpg 4 29 29

Keď si prečítate, ako rozpráva o svojej neľahkej, bolestnej skúsenosti ako o niečom, čo mu pomáhalo rásť a vážiť si život, otvoria sa pred vami tisíce možností a malicherné každodenné starosti sa rozplynú. V období dospievania mal Albert Espinosa rakovinu. Prežil desať rokov zápasu so zákernou chorobou, ale zažil aj vzácne chvíle duševnej pohody. Za tých desať rokov sa všeličo naučil. Z vlastných skúseností, ale aj z toho, čo odpozoroval u iných. A z toho všetkého, zo stretnutia s krásnymi ľuďmi, jeho slniečkami, vznikol Žltý svet. Odrážajú sa v ňom hĺbky a rozmery jeho ľudského i autorského univerza, celý jeho duševný svet. Albert Espinosa nám predstavil svoj spôsob, ako sa dívať na svet, keď sa človek už prestal báť smrti.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

El mundo amarillo , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žltý svet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

klaraskolkova
23.03.2020 3 z 5

Popravdě... čekala jsem víc. Víc životních mouder, myšlenek, které mi změní život, asi i víc vtipu. Knihu jsem přečetla docela rychle, ale nyní, po zhruba pěti měsících, už mi z ní v hlavě neuvízlo téměř nic. Daleko víc se mi od Espinosy líbila kniha Lo mejor de ir es volver.

Viky007
08.07.2018 4 z 5

Zvláštní a krásná kniha, která donutí člověka se zamyslet. Není o rakovině. Je o životě. O žlutých lidech, se kterými se setkáváme a ani o tom nevíme. Myslím, že i Albert je žlutý. Možná nezměnil můj život o 180 stupňů, ale něco ve mně nechal.


Elen5105
10.08.2016 4 z 5

Každý potkáváme své žluté. Ani si to neuvědomujeme. A možná právě při čtení této knížky vám dojde, že už jste nějaké potkali a vzpomenete si na ně. A vy víte, že už je nikdy neuvidíte. Nebo třeba ano, život je plný náhod...

Kniha byla zajímavá, plná zajímavých myšlenek, ale souhlasím s předchozím komentářem, konec byl až moc žlutý. A někdy jsem získala dojmu, že se v knize opakují myšlenky, které už zazněli.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žltý svet v seznamech

v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst11x

Štítky knihy

rakovina, nádory pozitivní myšlení

Autorovy knížky

Albert Espinosa
španělská, 1973
2013  74%Žlutý svět