Zlomený meč přehled

Zlomený meč https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35112/zlomeny-mec-35112.jpg 4 94 94

Fantasy temnější než skřetí duše Drsný svět z pera mistra žánru. Orm Silný, pátý syn Ketila Asmundssona se vypraví hledat nový domov. Na anglických březích najde hospodářství, které se mu líbí a násilím ho dobude. Matka zavražděného majitele, čarodějka, prokleje Orma i jeho rod. Když se Ormově ženě narodí syn, vymění jí ho Irmic, elfí hrabě, za dítě skřetí. Skutečného syna lidské matky odnese do Faerie – země elfů a svěří do výchovy své sestře Lee. Pojmenují ho Skafloc. Ormův zaměněný syn se jmenuje Valgard. Oba pomalu dospívají. Valgard – Podvrženec přinese Ormovi jen neštěstí a nakonec zradí celý lidský rod. Přidá se ke skřetům a svou zradu na lidech završí tím, že skřetům předá darem své dvě nevlastní sestry. Vypukne zuřivá válka mezi královstvím elfů a podzemní říší skřetů. Jedinou nadějí pro elfy je jejich lidský syn – Skafloc. Celý příběh vyvrcholí závěrečnou bitvou mezi elfy a skřety a posledním bojem mezi Skaflocem a Valgardem – Podvržencem – synem skřeta, vychovaným mezi lidmi.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Klub Julese Vernea
Originální název:

The Broken Sword , 1954


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlomený meč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

M-dynamit
26.09.2023 5 z 5

Skandinávská sága plná vzrušení a akce od začátku až do konce. Je to jedna z knih, která mě zaujala a velice se mi na ní líbilo, že je plná detailů a nečekaných zvratů. Autor velice dobře vystihnul atmosféru a povahu všech hlavních postav. Postavy Valgarda a Skafloca jsou hodně rozdílné, ale i tak mají toho hodně společného.

Alex.Barunka
14.03.2023 5 z 5

Vrátit se zase o několik desítek let zpátky, šustit starým papírem, poslechnout si starý příběh.

Příběh Skafloca a Valgarda mě vzal za srdce, i když v něm byl cítit všudypřítomný chlad skrz na skrz prokvetlý osudovostí. Elfové, trollové, skřeti, trpaslíci, reálie skutečného světa, střet starých bohů s novými a mytologický ráz. Sem tam hodit očkem po Eddě.

A já jsem se zamilovala.


hanak_v_exilu
04.02.2023 5 z 5

Fantasy temná jako les za bezměsíčné noci a krutá jako severská zima. Vítejte v Anglii devátého věku. Mocenská struktura sedmi království se pomalu rozpadá pod tlakem cizích válečníků připlouvajících na lodích s dračí hlavou. Staří bohové neochotně ustupují tomu novému, který pro své následovníky zemřel na kříži. Stranou od lidí, skrytí ve stínech a neviditelní očima smrtelníků vedou elfové a skřeti nemilosrdnou vyhlazovací válku, jež zachvátila celý kontinent. Poul Anderson má pravdu když v úvodu tvrdí, že jeho příběh je trochu neotesaný a zbrkle vystavěný. Na kvalitě mu to ovšem neubírá. Škoda jen, že nám do tohohle světa dovolil sotva letmo nahlédnout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlomený meč v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených124x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených10x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech7x