Zločin lorda Artura Savila / Lord Arthur Savile's Crime (dvojjazyčná kniha) přehled

Zločin lorda Artura Savila / Lord Arthur Savile's Crime (dvojjazyčná kniha) https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264140/bmid_zlocin-lorda-artura-savila-264140.jpg 4 46 46

Druhá série – kniha č. 2. Dvojjazyčná kniha – deník Nový Čas. Irský dramatik, básník a spisovatel Oscar Wilde ve své osobě spojoval ideál svobodného umělce bořícího společenské konvence, autora úchvatných podobenství a vtipného glosátora, s člověkem, který nesmírně touží po vlastní popularitě a je schopen aktivně propagovat své dílo. Podle dobových svědectví byl skvělým vypravěčem, schopným řadu hodin bavit společnost. Zločin lorda Artura Savila vypráví příběh může, který si nechá věštit z dlaně a dozví se špatné zprávy. O této povídce Wilde údajně vyprávěl, že v ní sám sobě vydal zlověstné proroctví – něco podobného totiž prožil dodatečně.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Liber Novus (Srbsko)
Originální název:

Lord Arthur Savile's Crime , 1891


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zločin lorda Artura Savila / Lord Arthur Savile's Crime (dvojjazyčná kniha). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

JohnMiller
30.05.2023 3 z 5

Nie som veľkým fanúšikom toho, keď sa poviedka vydá samostatne knižne. Ani v tomto prípade som nebol veru nadšený. Samotná poviedka je celkom slušná analýza toho, čo môže vyvolať a v krajných situáciách spôsobiť Forerov efekt na ľuďoch ktorí sú dôverčivý.

Jenny46
17.03.2021 3 z 5

Další krásný poslech audio nádherný hlas V. Preiss - zvláštní anglický humor, opravdu vtipná povídka...


VeruMalfoy
06.01.2021 5 z 5

Když jsem začala číst tuto knihu, došlo mi, že už jsem jí četla nejspíš před mnoha lety jako povinnou četbu na škole, ale to vůbec nevadilo. I tak jsem si knihu dost užila a hodně jsem se nasmála její lehkosti a přemrštěnosti charakterů postav. Kniha nám krásně ukazuje, že nemáme věřit všemu, co nám, kdo řekne a máme v první řadě používat vlastní rozum a úsudek. Vždy vše není tak, jak se zdá. Každý vnímáme stejnou okolnost jinak, protože záleží hodně na tom, jaké city nás k ní vážou. Poslední příběh knihy nám ukazuje, že dobré skutky, které jdou ze srdce, se nám vždy vrátí dvojnásob.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zločin lorda Artura Savila / Lord Arthur Savile's Crime (dvojjazyčná kniha) v seznamech

v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst7x