Zlatá značí osud přehled

Zlatá značí osud https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461981/bmid_zlata-znaci-osud-Rwc-461981.jpg 3 28 28

Veerle je normální dívka, která sní o tom, že se stane veterinářkou. Pokud je však její sen obyčejný, o nočních můrách to neplatí. V těch ji pronásledují podivné bytosti a konec je vždy stejný. Rozervané hrdlo. A pak se jednoho dne probudí a přímo u sebe v pokoji najde podivnou bytost s kočičími rysy dravé šelmy… Tugger má vše na háku. Od života už dávno nic nečeká. Tedy možná ještě zábavu, sex a klid. Jinak hodlá být tou nejlepší osinou v zadku pro kohokoliv, kdo by po něm chtěl nějakou odpovědnost nebo nedejbože empatii. Jenže teď se musí postarat o jednu ráznou dívku. Protože jeho přátele někdo vraždí a právě Veerle může být odpovědí i řešením. Dokáže ale Veerle přijmout existenci heathwaitských koček? Tvorů, kteří žijí nepoznaní mezi námi a mezi nimiž zuří krvavý boj o runové kameny slibující život i smrt? Pokud chce zachránit své blízké i sebe samu, bude muset. Nejprve ale možná Tuggera zaškrtí, protože ten zmetek si o to koleduje. A jestli si myslí, že co se škádlívá, to se rádo mívá, tak se šeredně plete!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá značí osud. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Proste.naty
08.07.2023 4 z 5

Celá knížka byla skvělá, obal hned zaujme a dějově se mi to také líbilo, doufám že bude pokračování, ráda bych si přečetla co bude dál

Gabby7
06.07.2023 5 z 5

Bohužel nerozumím některým negativním hodnocení, které jsem si zde přečetla. Musím se přiznat, ze mě některá z nich pravděpodobně dlouho odrazovala od četby této knihy. Nakonec jsem se k tomu odhodlala a jsem z knihy naprosto nadšena. Autorka vytvořila velice čtivý příběh a knihu mohu jen doporučit.


Demi.mp3
17.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Říct, že jsem dočetla naštvaná, zklamaná a zmatená, by bylo podle mě málo. A možná to mě štve na celé téhle knize nejvíc.
ZZO zní z anotace (tady se anotace v podstatě rovná celému příběhu) zajímavě a fajt, že je o česká kniha, mě nadchl ještě více. To co mě příliš nenadchlo bylo zpracování, i když podle mě autorka umí psát (některé pasáže byly opravdu zajímavé a povídka ve Všechny barvy duhy se mi poměrně také líbila).

Jak říkám, tajná společnost o humanoidních kočkách a jejich kultuře zní skvěle, ale je tu tolik chvil, kdy příběh trpí spoustou nepotřebných částí a tím, že jde původně o Wattpad příběh. Ať to jsou příhodně se objevující schopnosti (Veerle na začátku knihy unese Tugger, ale okolo strany 150 je mistr sebeobrany a přemůže ho bez potíží) nebo to, že o co jde hlavnímu záporákovy (= Iciani) zjistíte NA STRANĚ 219 (58% knihy!!). Příběh je poměrně předvídatelný a podle Twitterového účtu autorky mělo jít o úvod trilogie (pochybuji, že další 2 díly spatří světla knihkupectví).

A to je podle mě největší problém celé knihy. Autorka nenapsala knihu s otevřeně-zavřeným
koncem, aby kdyby se náhodou kniha uchytila, mohla napsat 2. díl. Kniha slouží jako 400stránkový úvod k sérii, která nejspíše nikdy nevznikne! A jen kvůli tomu, je aspoň polovina knihy plná filleru (150 stran, kdy Veerle chodí po vile a neví co má dělat a všichni jí jen opakují, že "nějaká důvod v konfliktu s Icianim má, jen zatím nikdo neví jaký" nebo dalších 150 stran kdy čeká až Tuggera bude moct oživit svoji proměnou v Heatwaitskou kočku a on jí pořád opakuje "ať ho nechá konečně umřít a že život nemá smyls").

Závěrem? Dobrý nápad, vypracování nic moc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (31. týden)

01.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlatá značí osud v seznamech

v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených2x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

městská (urban) fantasy záhadné bytosti

Autorovy další knížky

2021  65%Zlatá značí osud
2024  %Sphinx