Zlá žena přehled

Zlá žena https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207747/mid_zla-zena-207747.jpg 4 93 93

Barcelona, rok 1911. Chudinskou čtvrtí se šíří podivné zvěsti o příšeře, která v poslední době unesla a zavraždila několik dětí. Policie je bezmocná a navíc ji tento případ ani příliš nezajímá, jedná se totiž o dcery a syny prostitutek, které se často neodváží nahlásit, že se jim ztratilo dítě. Inspektor Moises Corvo se však rozhodne, že tyto „bezvýznamné vraždy“ nenechá nepotrestané. Ve městě nemá moc dobrou pověst: sem tam si rád přihne, navštěvuje veřejné domy a konflikty často řeší pěstmi nebo pistolí. Vyšetřování ho zavede do luxusního veřejného domu Xalet del Moro a do kasina Arrabassada, za jehož zdmi se odehrávají nelegální obchody, do hospod, divadel, chudinských domů a do ordinace excentrického rakouského lékaře. Jeho nadřízení tvrdí, že kde není oznámení, nemělo by být ani vyšetřování, avšak inspektor Corvo a jeho kolega Malsano jsou jiného názoru a začnou pátrat na vlastní pěst, přičemž odkryjí nezodpovědnost tehdejší policie a poodhalí rovněž zoufalé podmínky, v nichž žije městská chudina. Kniha je založena na skutečném případu, který otřásl Barcelonou na začátku 20. století. Hlavní roli v něm hrála „Upírka z ulice Ponent“, jejíž krutost všechny šokovala. Zlá žena je strhující román, který potvrzuje literární talent Marca Pastora.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlá žena. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Rav3n
03.02.2023 2 z 5

Byla jsem tak nějak na vážkách, zda mám vůbec hodnotit. Vlastně doteď nevím, co si mám myslet.
Asi jsem čekala něco jiného, snad víc komplexnějších profilů, emocí a zřejmě i víc vysvětlení. Nezpochybňuji vynikající hororové pasáže, ani spád.
Tohle nebylo žádné relaxační čtení, ale rozhodně bylo za hranicí mého vkusu.

Kyri
01.06.2022 3 z 5

Tak váhám, co napsat. Archaický jazyk mi přijde pro vytvoření atmosféry fajn. Hlavní hrdinka (záporná) byla trochu moc, hlavní hrdina (policajt) byl taky trochu moc. Když čtu, že to bylo podle skutečné události, váhám, nakolik fakta sedí, protože to pro mě nebylo moc důvěryhodné. Napínavé to taky moc nebylo, až na konci, kdy mě zajímalo, jak to dopadne. Konec jsem nečekala, což mě potěšilo.


Belanna
20.10.2021 4 z 5

Knížka se mi líbila. Chvilku jsem sice přivykala autorovu stylu psaní, ale pak už se četla dobře. Je to velmi drsný příběh o to víc mrazivější, že je postaven na skutečné události. Autor mě plně vtáhnul do nelichotivého prostředí Barcelony počátku minulého století.
Oblíbila jsem si inspektora Corva, který pro ránu opravdu nešel daleko. Jen konec mě trošku rozladil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. 4. - 2. 5.)

25.04.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlá žena v seznamech

v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x