Zlá léta přehled

Zlá léta
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179162/bmid_kral-a-ruze-zla-leta-XSG-179162.jpg 5 162 162

Lev a růže série

< 2. díl >

Královská historická sága Přemyslovců z let 1278- 1283. Po nešťastné bitvě na Moravském poli, kde padl zrazený král Přemysl II., vládne za malého Václava II. Ota Braniborský. Román je obrazem tehdejších katastrof, hladomoru, povodní a braniborského vykrádání bohatého království. Jeho novým ochráncem se stane Záviš z Falkenštejna, který v boji o moc prožívá i vášnivou lásku s ovdovělou královnou Kunhutou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlá léta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

veronika5179
23.12.2022 5 z 5

Za ten konec nemohu jinak než udělit 5 hvězdiček.
Ač vztah a "románek" Záviše a Kunhuty nikdy nepatřil mezi mé oblíbené, tady jim to nějak promíjím :) Skvěle vylíčena krutá doba Braniborů v Čechách i život osamělého následníka trůnu. Protivná je postava Alžběty Kumánky. Opět umně vykresleny postavy všeho věku i postavení, čtivé, propracované dialogy do posledního slovíčka.

Rony70
12.12.2021 4 z 5

Rozhodl jsem se pro tuto knihu poté, co jsem odložil po cca 20 stranách jinou knihu z tohoto období - Milenec královny vdovy. A nelituji, tahle kniha je o pořádný kus lepší a navíc patří k těm srozumitelnějším od paní Vaňkové. Je ale pravda, že v některých částech jsem se nudil, což mi vynahradila poslední asi čtvrtina, která popisuje hladomor a kanibalství v té době a která si nijak nezadá s hororem. Nedovedu si představit, že bych v takových hrůzách měl žít, to teda je ještě zlatá tahle doba covidová :-) No a protože Záviše nám v tomhle díle ještě nepopravili, a já jsem tuhle knihu četl především kvůli němu, tak si musím přečíst i pokračování jeho příběhu i když jsem měl původně v úmyslu si od historických románů odpočinout a přečíst si něco lehčího.


DuncanIdaho
05.09.2021 5 z 5

Při čtení této knihy, se mi zamlouvalo to, že to není až taková červená knihovna. Té romantiky tam je dost, ale v mnoha knihách pí. Vaňkové je romantiky a zamilovanosti docela dost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlá léta v seznamech

v Přečtených257x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených13x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x