Životopis hladu přehled

Životopis hladu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215954/bmid_zivotopis-hladu-mcc-215954.jpg 4 96 96

Amélie Nothombová patří ke stálicím francouzského literárního světa. Je sice belgického původu, ale rané mládí a dospívání strávila se svými rodiči diplomaty na Dálném východě a v USA, což se ukázalo pro její tvorbu jako určující. Do Evropy se vrátila jako sedmnáctiletá, vystudovala, krátce nato začala psát a ročně vydává jeden román, na který netrpělivě čekají její příznivci i odborná kritika nejen ve Francii, ale i v mnoha zahraničních zemích včetně Česka. Je totiž známa svým vytříbeně ironickým stylem a sarkasmem, ráda provokuje čtenáře, nebojí se konfliktních témat. V románu Životopis hladu se vypořádává se svými zážitky z dvaceti let dětství a dospívání strávených v odlišných kulturních podmínkách a strhujícím způsobem seznamuje čtenáře s detaily svého osobního života, které vysvětlují její současnou rozpolcenost i otevřenost.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Biographie de la faim , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Životopis hladu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Zlatinka.Emilly
06.03.2021 5 z 5

Jako první od Amnélie jsem četla knihu Strach a chvění. Moc se mi líbila a těšila jsem se na další. Tak tahle mě docela zklamala, i když později jsem začala z příběhu vnímat její rozporuplnost. Co mě zarazilo, že už v pěti letech dopíjela sklenky se šampaňským, v sedmi letech popíjela s otcem whisky a v devíti letech měla za sebou pokus o sebevraždu. Dívka, která vyrůstala na několika kontinentech, prožila vždycky pár roků v jiné zemi a zase se s rodiči stěhovala jinam, se cítila strašně sama a možná to bylo důvodem k tomu, aby se snažila připodobňovat dospělým, s kterými převážně trávila svůj čas. Myslím si, že další knihu už shánět nebudu. Za sympatický obal knihy těch pět hvězdiček dám.

Ellis
25.09.2017 1 z 5

Tak tohle mě nebavilo ani trochu, čekala jsme asi něco jiného. Užvaněné a rádobyvtipné. Přečetla jsem tedy Strach a chvění, ale až po shlédnutí filmu, který byl jednoznačně lepší než to číst.


vavria01
01.08.2017 5 z 5

Autobiografie autorčina dětství. Kniha je příjemná jak svou délkou, tak i obsahem. Pro někoho, kdo v dětství žil v zahraničí kniha nabízí navíc i další rovinu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (1. - 5. 9.)

31.08.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Životopis hladu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených131x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených8x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x