Život v manéži přehled

Život v manéži
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284904/bmid_zivot-v-manezi-2R0-284904.jpg 5 5 5

Kniha zachycuje romantické prostředí nejproslulejšího českého cirkusu a jeho osudů na počátku století. Je záznamem vyprávění ředitele nejslavnějšího českého cirkusu, svědectvím lásky artistů k jejich práci, svědectvím jejich houževnatosti, sebezapření i nezlomné vůle. Barvitě líčí výcvik a psychologii zvířat, chování obecenstva, namáhavou a nebezpečnou práci artistů a krotitelů, toulky po Evropě, ale i prosté lidské osudy zaměstnanců cirkusu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život v manéži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

marketa4006
08.06.2020 5 z 5

Zajímavé, někdy trochu smutné povídání o lidech, zvířatech a o nesmírné snaze a odvaze dělat cirkus světové úrovně i přes mnohé překážky.

hrdlickova_61
31.03.2019 5 z 5

Knížka je podle mého soudu velmi výstižná a dobře napsaná. Pomáhá pochopit mentalitu lidí od cirkusu, jejich lásku k němu, ale i problémy, které jsou s ním spojené. Vyprávění Karla Kludského je citlivě zaznamenáno Václavem Cibulou. Četla jsem tuhle knížku několikrát v dětství a nedávno jsem se k ní vrátila ještě jednou. Znovu mě to vše velmi zaujalo. Zároveň ale zastávám názor, že v dnešní době by bylo nanejvýš žádoucí postupně cirkusy přeměnit tak, aby v nich už nevystupovala zvířata.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život v manéži v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

cirkus

Autoři knihy

Karel Kludský
česká, 1890 - 1967
Václav Cibula
česká, 1925 - 2009