Život sira Alexandra Fleminga přehled

Život sira Alexandra Fleminga https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40448/zivot-sira-alexandra-fleminga-40448.jpg 5 57 57

Životopis o geniálním vědci, objeviteli penicilínu – Alexandru Flemingovi /1881–1955/.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Odeon
Originální název:

La vie de sir Alexander Fleming , 1959


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život sira Alexandra Fleminga. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

carbici
31.03.2024 4 z 5

Život A. Fleminga byl rozhodně zajímavý, ovšem tato kniha je pro mne spíše odrazový můstek a jdu pátrat po nějaké jiné o jeho osobě, neb styl mi moc nesedl a chvílemi jsem se tou útlou knížkou prokousávala opravdu pomalu.

PetrCepek
21.10.2023 5 z 5

Nečetl jsem ani zdaleka všechny životopisy z pera tohoto skvělého autora, ale ať to byla biografie Dumase, Balzaca, Turgeněva, Huga nebo nyní Fleminga, pokaždé dokázal Maurois vykreslit hlavního hrdinu jako Mirka Dušína, kterého prostě musíte mít rádi.

Jsem docela rád, že se Maurois nikdy nepustil do životopisu Hitlera, Stalina nebo jiných lidských zrůd.


Zelený_Drak
20.10.2023 3 z 5

Mně to strašně bavilo, ale zároveň mi přišlo až nepřirozené, aby byl někdo tak dokonalý, jak je zde vykreslován Fleming. Vědec, to má být (dle ideálu v mysli lidí) člověk, který neuvidí své děti růst, protože se zřídkakdy dostane domů. Fleming měl to štěstí, že se naučil pracovat rychle a tak se občas dostal i na zahrádku. Z laboratoře ho vynesli nohama napřed (tedy skoro) a to je náš vzor pro přírodovědce i doktory medicíny dodnes. Ale, ať byla realita jakákoliv, jeho objev byl zásadní pro každého. Člověk už je na dostupnost antibiotik tak zvyklý, že si to ani neuvědomuje, ale kdo z nás nemá v nejbližším okolí někoho, kdo by bez nich pravděpodobně nepřežil? Chápu, že se na Fleminga přišly v Řecku podívat i staré babky, které mu nerozuměly ani slovo. Šly se podívat na doktora, který svou prací zachraňuje životy, i když je sám skoro 70 let po smrti. Takový se nevidí každý den.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život sira Alexandra Fleminga v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených6x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x